Möten med minnen är ett visningskoncept där personer med demensdiagnos erbjuds museivisningar i en lugn miljö med max 10 personer i varje grupp.

I Motala erbjuds Möten med minnen-visningar på Sveriges Rundradiomuseum, museilägenheterna, Industrimuseet och biblioteket.

Sveriges rundradiomuseum

På Sveriges Rundradiomuseum går vi runt i utställningen ”Radio, ransonering, råkor och rotfrukter – så klarade vi kriget!” och pratar minnen från beredskapstid och ransoneringar.

Museilägenheterna

I museilägenheterna på ”Svarta raden” ser lär vi oss mer om hur det var att bo och arbeta vid Motala verkstad.

Industrimuseet

På Industrimuseet finns maskiner tillverkade på verkstaden från 1800-talet fram till våra dagar.

Biblioteket

Nytt för i år är att biblioteket kan erbjuda visningar av fotografier från förr. Denna visning går att genomföra både på Motala huvudbibliotek och på filialerna.

Visningar vid särskilda datum våren 2018

Här hittar du visningarna som äger rum våren 2018: mötenmedminnen (PDF, 680 kB). I PDF:en kan du se vilka visningar som äger rum på bestämda datum. Om du vill boka visningar vid andra tidpunkter, är du välkommen med din förfrågan.

Boka en visning

Kontakta museer@motala.se eller ring 0141-223461 för mer information. Du kan boka både som privatperson (till exempel om du har en närstående med demenssjukdom) eller om du arbetar med demensdiagnos i din verksamhet. Max 10 personer/grupp.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej