bord i museilägenhet

Museer

Motala kommun har tre museer: Charlottenborgs slott, Sveriges Rundradiomuseum och Museilägenheterna på Verkstadsön i Motala. Välkommen att besöka våra museer och gå på guidade visningar.

Utställningsbild med docka som har Lottakårens uniform från andra världskriget.

Sveriges Rundradiomuseum

Välkommen till Sveriges rundradiomuseum i vackra Bondebacka med spännande utställningar, café och museishop. Här finns också de två stora radiotornen.

Projektledare Camilla Gullin i museilägenhet med kläder och inredning från mitten av 1800-talet.

Museilägenheter Verkstadsön

Museilägenheterna i Svarta raden visar två arbetarhem från 1853 och 1903 och den standardförbättring som sker på 50 år. Museilägenheterna finns på Verkstadsön i Motala.

Försommarbild på Charlottenborgs slott med utslagen björk i förgrunden.

Charlottenborgs slott

Här finns information om Charlottenborgs slott. Här finns bland annat en mindre stenåldersutställning.

Guidning på Motala industrimuseum

Vill du lära dig mer om Gamla Motala verkstad och Göta kanal? Välkommen på guidning hos Motala industrimuseum precis intill Göta kanal.

Verkstadsvandring, visning av Gamla Motala verkstad

Vill du lära dig mer om Gamla Motala verkstad och Göta kanal? Kom på guidningen Verkstadsvandring. Du kan också välja till en visning av Motala Industrimuseum.

Möten med minnen

Motala kommun erbjuder visningar för personer med demensdiagnos tillsammans med närstående eller följeslagare.

Visningar för skolor och utbildningar

Vi erbjuder kostnadsfria museivisningar för skolor och utbildningar i Motala kommun. Passa till exempel på att få en dramatiserad visning i museilägenheterna på Svarta Raden, eller gå en spännande vandring bland skrymslen och vrår på Charlottenborgs slott. Nytt för i år är poddstudion på Sveriges Rundradiomuseum – kom och spela in egna ”poddar” som en del av undervisningen. För bokning av visningar: 0141-22 34 61 eller museer@motala.se.

Elever välkomnas till Motala museer