Sporthallen och simhallen.

Idrotts- och fritidsanläggningar

Simhall, sporthall, ishall, multihall och idrottsplatser. Det är bara en del av kommunens utbud av idrotts- och fritidsanläggningar. Om du vill kan du, ditt företag eller din förening eller skola hyra de kommunala idrotts- och fritidsanläggningarna.

Boka lokal

Läs mer om att boka någon av våra hallar eller planer.

Till lokalbokningen

Övriga anläggningar

B

Bangolf

Den som vill spela bangolf har flera banor att välja på i och kring Motala. I Varamon finns en bana. Du hittar även bangolfbanor vid i Tjällmo, Borensberg och Medevi Brunn.

Bikepark

Banan ligger i Lustigkulle och drivs av frivilliga tillsammans med anläggninsvaktmästare från enhet fritid.

Boulebana

I Motala finns goda möjligheter för den som vill spela boule. Förutom utomhusbanor i Råssnäs friluftsområde i Motala, vid Klockrike IP i Klockrike och vid frivilligcentralen Svanen i Borensberg, finns även banor inomhus vid Motala isstadion.

Bowlinghall

Motala bowlinghall ligger i sim- och sporthallens lokaler på Östermalmsgatan. Här finns såväl discobowling som tränings- och tävlingsverksamhet.

Bågskytteanläggning

Bågskytteanläggningen ligger i Fålehagen och har skjutavstånden 30, 50 och 90 meter. Här bedriver Motala Bågskytteklubb sin utomhusverksamhet.

D

Discgolf

Motala kommun driver två banor. En discgolfbana finns i Bondebackas friluftsområde, intill Sveriges Rundradiomuseum.

Banan är i dagsläget en niohålsbana och planer finns om en eventuell utökning. Banan sköts av Motala kommun i nära samarbete med Motala discgolfförening.

Det finns även en bana i Fålehagen. Banan har 18 hål.

Poängkort hittar du om du klickar på rubriken.

E

Elljusspår

Motionsspåren och de natursköna omgivningarna i Motala kommun inbjuder till motion och rekreation utomhus året runt.

G

Golfbana

Motala golfklubb ligger cirka 5 kilometer söder om Motala och erbjuder en utmanande bana med 18+9 hål i delvis kuperad terräng. 9-hålsbanan är också öppen för pay & play-spel.

H

Hundsportanläggning

I Offerby utanför Motala erbjuder både Motala brukshundklubb och Motala hundsällskap kurser inom olika områden och på olika nivåer för alla typer av hundar.

I

Inlinebana

Inlinebanan ligger vid Bilprovningen på Turbinvägen. Banan har tillkommit i samverkan mellan Motala kommun och Motala AIF skridskoklubb skrinnarna. Föreningen ansvarar för verksamheten och driften av banan.

M

Motorstadion

Duntebergets motorstadion är Motalas centrum för motorsport med banor för speedway, motocross och folkrace. Anläggningen sköts av SMK Motala.

Multihall

Multihallen är en komplett träningsanläggning för en mängd olika idrotter med en fullmåttsplan för bollsporter.

O

Orientering

Orienteringsklubbarna i kommunen har flera olika anläggningar och utgångspunkter. MAIF OL håller till i Fålehagen. OK Motala utgår från sin anläggning i Offerby utanför Motala och Tjällmo-Godegårds OK håller till antingen i Tjällmo eller i Borensberg.

S

Skatepark

I Motala kommun finns det två skateparker. Den ena är placerad i direkt anslutning till Motala sim- och sporthall på Östermalmsgatan. Skateparken i Borensberg ligger vid Lionvallen på Hällsättersleden. Båda anläggningarna är enkla och öppna varianter som inbjuder till såväl skate som cykel och kickboard. Alla är välkomna att använda parken, oavsett tid och ålder. Parkerna sköts av verksamhet fritid inom bildningsförvaltningen.

Motala skatepark
Adress: Östermalmsgatan 42
Storlek på ytan: 15x 45 m
Byggd år: 2012
Parken är designad av: Johan Karlgren
Parken är byggd av: Befab entreprenad
Vilka åkdon får åka i parken: kickboards, cykel och skateboard
Belysning: Ja

Borensbergs skatepark
Adress: Hällsättersleden Borensberg
Storlek på ytan: 15x45 meter
Byggd år: 2015
Parken är designad av: Johan Karlgren
Parken är byggd av: Befab Entreprenad
Vilka åkdon får åka i parken: kickboards, cykel och skateboard
Belysning: Ja

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej