Naturen i och kring Motala är omväxlande. Den erbjuder såväl strand och bad som grönområden och djupa skogar att ströva i. De många motionsspåren och de natursköna omgivningarna i Motala kommun inbjuder till motion och rekreation utomhus året runt.

Motala kommuns elljusspår

I Motala kommun finns det ett antal olika elljusspår. Du kan se var de ligger på kommunkartan genom att aktivera lagret Uppleva och göra.

Nedan presenteras de olika spåren närmare.

Fålehagen

Promenad, löpning, orientering eller skidåkning? I Fålehagen finns alla möjligheter till motion och rekreation i naturen. Motionsspåren på 2 km, 3 km och 5 km är elbelysta. Vid snötillgång anläggs skidspår av Motala AIF Skidklubb. Om det finns tillräckligt med snö prepareras skidspår (5 km) även på golfbanan. Vid spåren finns en dusch- och omklädningsbyggnad. Den är öppen dagligen klockan 8.00-22.00. Här finns också en klubbstuga/samlingslokal tillgänglig för uthyrning till föreningar, skolor och allmänheten. För uthyrning, kontakta Motala AIF.

Skidspår vid snötillgång: Ja

Råssnäs

I det natursköna friluftsområdet på Råssnäsudden finns en naturstig på 3 km. Här finns också ett elbelyst motionsspår på cirka 1,3 km.

Skidspår vid snötillgång: Nej

Bondebacka

Centralt i Motala finns grönområdet Bondebacka med 2,5 km elbelyst motionsspår.

Skidspår vid snötillgång: Nej

Staffanstorp

Naturreservatet Staffanstorp är ett strövområde med många härliga naturupplevelser. Här finns det tre olika uppmärkta vandringsstigar och en mängd mindre stigar.

Charlottenborg

Motionsspåret i Charlottenborg är cirka 1,2 km och elbelyst.

Skidspår vid snötillgång: Nej

Borensberg

I Borensberg finns motionsspår med sträckorna 1,5 km, 2,5 km (elbelyst) och 4 km i anslutning till IP Bergvallen. Vintertid anlägger Borensberg IF:s Skidsektion skidspår på dessa sträckor då vädret tillåter. Det korta spåret kan även prepareras med konstsnö.

Skidspår vid snötillgång: Ja

Älvan

I Älvan, mellan Fornåsa och Klockrike, ligger ett elbelyst motionsspår på 1,6 km.

Skidspår vid snötillgång: Nej

Karlsby

Motionsspåret i Karlsby är cirka 2 km och är elbelyst.

Skidspår vid snötillgång: Nej

Tjällmo

Vid Hagstugan i Tjällmo finns motionsspår och tillgång till dusch och omklädning. Spåret på 2,5 km är elbelyst . Utöver detta finns motionsspår på 5 km och 10 km. Om vädret tillåter anlägger Tjällmo-Godegårds Orienteringsklubb skidspår vintertid.

Skidspår vid snötillgång: Ja

Så fungerar belysningen i elljusspåren

På våra belysta motionsspår sitter det ett speciellt ur, ett så kallat astrour. Det styrs av geografisk position och följer solens upp- och nedgång. Utifrån den tänder och släcker ett relä belysningen.

Tider:

  • Fålehagen, Charlottenborg, Älvan, Karlsby: klockan 6.00-22.00.
  • Råssnäs, Bondebacka: klockan 5.00-22.00.
  • Borensberg: klockan 15.00-22.00.
  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej