par går i elljusspår

Naturen i och kring Motala är omväxlande. Den erbjuder såväl strand och bad som grönområden och djupa skogar att ströva i. De många motionsspåren och de natursköna omgivningarna i Motala kommun inbjuder till motion och rekreation utomhus året runt.

Hitta elljusspåren på kartan

Du kan se var våra elljusspår finns på kommunkartan.

Till kommunkartan

Så fungerar belysningen i elljusspåren

På våra belysta motionsspår sitter det ett speciellt ur, ett så kallat astrour. Det styrs av geografisk position och följer solens upp- och nedgång. Utifrån den tänder och släcker ett relä belysningen.

Tider

Fålehagen, Charlottenborg, Älvan, Karlsby: Klockan 6.00-22.00.
Råssnäs, Bondebacka: Klockan 5.00-22.00.
Borensberg: Klockan 15.00-22.00.

B

Bondebacka

Centralt i Motala finns grönområdet Bondebacka med 2,5 km elbelyst motionsspår.

Skidspår vid snötillgång: Nej

Borensberg

I Borensberg finns motionsspår med sträckorna 1,5 km, 2,5 km (elbelyst) och 4 km i anslutning till IP Bergvallen. Vintertid anlägger Borensberg IF:s Skidsektion skidspår på dessa sträckor då vädret tillåter. Det korta spåret kan även prepareras med konstsnö.

Skidspår vid snötillgång: Ja

C

Charlottenborg

Motionsspåret i Charlottenborg är cirka 1,2 km och elbelyst.

Skidspår vid snötillgång: Nej

F

Fålehagen

Promenad, löpning, orientering eller skidåkning? I Fålehagen finns alla möjligheter till motion och rekreation i naturen. Motionsspåren på 2 km, 3 km och 5 km är elbelysta. Vid snötillgång anläggs skidspår av Motala AIF Skidklubb. Om det finns tillräckligt med snö prepareras skidspår (5 km) även på golfbanan. Vid spåren finns en dusch- och omklädningsbyggnad. Den är öppen dagligen klockan 8.00-22.00. Här finns också en klubbstuga/samlingslokal tillgänglig för uthyrning till föreningar, skolor och allmänheten. För uthyrning, kontakta Motala AIF:

Skidspår vid snötillgång: Ja

K

Karlsby

Motionsspåret i Karlsby är cirka 2 km och är elbelyst.

Skidspår vid snötillgång: Nej

R

Råssnäs

I det natursköna friluftsområdet på Råssnäsudden finns en naturstig på 3 km. Här finns också ett elbelyst motionsspår på cirka 1,3 km.

Skidspår vid snötillgång: Nej

S

Staffanstorp

Naturreservatet Staffanstorp är ett strövområde med många härliga naturupplevelser. Här finns det tre olika uppmärkta vandringsstigar och en mängd mindre stigar.

Skidspår vid snötillgång: Nej

T

Tjällmo

Vid Hagstugan i Tjällmo finns motionsspår och tillgång till dusch och omklädning. Spåret på 2,5 km är elbelyst . Utöver detta finns motionsspår på 5 km och 10 km. Om vädret tillåter anlägger Tjällmo-Godegårds Orienteringsklubb skidspår vintertid.

Skidspår vid snötillgång: Ja

Ä

Älvan

I Älvan, mellan Fornåsa och Klockrike, ligger ett elbelyst motionsspår på 1,6 km.

Skidspår vid snötillgång: Nej

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej