Foto: Susanne Kastbom

Service och tjänster hos biblioteket

Boken kommer

Har du svårt att ta dig till något av våra bibliotek? Då kan boken, filmen eller tidskriften komma hem till dig.

Dagstidningar

Du vet väl om att vi har många dagstidningar som du kan läsa på biblioteket?

Databaser

Biblioteket prenumererar på flera olika databaser.

Datorer och studieplatser

Behöver du sitta och studera ostört eller snabbt göra en utskrift så kan du göra det hos oss.

DigidelCenter

Ett lärcentrum på biblioteket med fokus på ökad digital delaktighet.

Lokalhistoria och släktforskning

På vår Östgötahylla och Motalahylla hittar du mycket lokalhistoriskt material. För släktforskaren erbjuder vi ett antal databaser.

Meröppet

Borensbergs bibliotek är meröppet kl. 9-21 varje dag.

Skanner och kopiator

Behöver du skanna eller kopiera så kan du göra det hos oss.

Talböcker och nedladdning

Har du svårt att läsa tryckt text? Då har du rätt att låna talböcker. Dessa finns både som skivor och digitala för nedladdning.

Tidskrifter

Vi har ett stort antal tidskrifter som du kan läsa på biblioteket. Du kan även låna hem dem med undantag för det senaste numret.

Kommunikationer, parkering, framkomlighet med mera.

Wifi på biblioteken

På våra folkbibliotek erbjuder vi ett öppet nätverk som är enkelt att ansluta sig till och använda.

Götabiblioteken

På Götabibliotekens sida har du tillgång till en gemensam katalog med media från länets tretton kommuner samt Tranås.