en buske klippt som en cyklist och tre cyklister som cyklar längs Strandpromanden

I Motala är det nära med cykeln. Fotograf: Jessica Henulin

Motala är redan nu en enkel kommun att cykla i men ska bli ännu bättre. I vår digitala cykelkarta kan du se var det finns cykelvägar och cykelpumpar som alla cyklister kan använda.

Cykelkarta

Motala kommuns digitala cykelkarta visar alla våra cykelvägar i Motala och Borensbergs tätorter. Den är lätt att använda, även i din mobiltelefon.

Många av cykelvägarna är separerade från bilvägar. I kartan kan du också se var vi har våra cykelpumpar och andra platser som kan vara bra att känna till när man är ute och trampar.

För att du ska få en uppfattning om hur nära det är med cykeln i Motala tätort visar vi avstånden från Stora torget med 1, 2 och 3 kilometer.

Cykelpumpar

Som en service till cyklister har Motala kommun tre stycken kompressorsdrivna cykelpumpar utplacerade i Motala. De finns vid Stora torget och vid Motala central. En manuell cykelpump finns i Borensbergs centrum. Under 2017 planerar vi för att bygga en-två nya pumpar.

Sopsaltning

Under 2016-2018 pågår ett testprojekt med sopsaltning av prioriterade cykelbanor (PDF, 2,1 MB). Det innebär att dessa cykelbanor sopas rena från snö. Därefter sprids en stark saltlösning över vägen, för att förhindra att den fryser på. Väglaget blir då i princip jämförbart med sommarväglag. Detta projekt pågår under två vintersäsonger och kommer därefter att utvärderas.

Cykelplan

Vår cykelplan beskriver hur Motala ska planera för cykel i framtiden. Varje år görs en handlingsplan och budget för årets åtgärder. Cykelplanen finns även i en mer lättläst kortversion

I cykelplanen beskriver vi hur vi ska arbeta för att få fler att cykla. De områden som vi kommer att jobba extra med är:

  • Säkrare och tryggare cykelvägar
  • Hög standard året runt
  • Nya satsningar i cykelvägnätet
  • Cykelkampanjer

Läs mer om åtgärderna i cykelplanen.

Synpunkter och felanmälan

Hjälp till att förbättra kommunens verksamhet! Lämna förslag, klagomål, beröm, felanmälan eller ställ frågor. Finns också som app: Fel- och synpunkt Motala kommun.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej