Lärling inom Bygg

Är du intresserad av att arbeta med betong eller trä?

Då kan du ta chansen att söka Lärling inom Bygg, ett samarbete mellan Vuxenutbildningen, Hermods och företagen Miljöbyggarna och Åhlin & Ekeroth.

Som betongarbetare armerar och gjuter du husgrunder, väggar och pelare. Det blir även allt vanligare med förtillverkade betongelement som väggar och fasadelement som betongarbetaren tar hand om och monterar på plats. En betongarbetare behöver inte bara arbeta med husbyggnad utan kan även ha andra uppdrag som t ex väg- och brobyggen.

Som träarbetare arbetar du med nybyggnation, ombyggnation och renovering av bostäder och lokaler. Du bygger bland annat formar för betonggjutning och tillverkar träkonstruktioner för stommar och mellanväggar samt monterar förtillverkade byggelement, fönster- och dörrkarmar, väggbeklädnad och inredning. Träarbetare arbetar också vid anläggningsprojekt, som exempelvis brobyggen.

Utbildningens upplägg

Utbildningen genomförs i lärlingsform, vilket innebär att hela utbildningen är förlagd på företagen. Målet är att alla ska få en anställning efter avslutad utbildning. Utbildningen är en grundutbildning på gymnasienivå som är godkänd av BYN, Byggindustriernas Yrkesnämnd.

Gymnasiekurser inriktning Betong: Husbyggnadsprocessen, Husbyggnad 1,2,3 och Betong 1,2,3 samt Mur- och putsverk.

Gymnasiekurser inriktning Trä: Husbyggnadsprocessen, Husbyggnad 1,2,3 och Trä 1,2,3 samt Golvläggning.

Totalt 1200p, 60 v med start 2017-05-01 och avslut 2018-06-22

 

 

 

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej