Hotell- och turismutbildning

Utbildning i hotell och turism är för dig som har ett annat modersmål än svenska. Den ger dig möjlighet att arbeta som till exempel eventkoordinator, hotellreceptionist, resesäljare, guide eller konferensvärd.

Besöksnäringen var innan 2020 en av de snabbast växande branscherna i Sverige. Nu börjar turisterna komma tillbaka efter pandemin och branschen växer igen. Det finns ett stort behov av duktig personal. Hotell och restauranger, nöjesparker och museer, eventföretag och resebolag med flera ser ljust på framtiden. Du behövs!

Vuxenutbildningen i Motala erbjuder en utbildning i hotell och turism. Efter avklarad utbildning kan du arbeta som exempelvis eventkoordinator, hotellreceptionist, resesäljare, guide eller konferensvärd.

Utbildningen är för dig som har ett annat modersmål än svenska och du får kombinera studier i yrkesämnen med studier i svenska som andraspråk. Det är en lärlingsutbildning och det betyder att du är minst 70 procent på ett eller flera olika företag och 30 procent i skolan.

Kontakt

Servicecenter

Telefon: 0141-22 50 00
E-post: motala.kommun@motala.se

Lärare hotell och turism

Per Gunnar Andersson
Telefon: 0141-22 52 54
E-post: per-gunnar.andersson@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej