Musikprofil på Platengymnasiet

På Platengymnasiet kan du fördjupa dig inom musik inom ramen för ett ordinarie program. Ansök till musikprofil för att förbereda dig för vidare studier inom musik på folkhögskola eller högskola.

Platengymnasiet erbjuder musikprofil. Profilen vänder sig till dig som redan aktivt sysslar med musik och ägnar din fritid åt detta. Du bör inte vara ren nybörjare. Målsättningen är att du ska få fördjupa dig och få en god grund för vidare studier inom musik på folkhögskole- eller högskolenivå.

Profilen innehåller 200 poäng, och utgör ditt individuella val.

Musikprofilens kurser

  • Instrument eller sång 1 (100 poäng)
  • Ensemble 1 (100 poäng)

Det finns också möjlighet att göra ditt gymnasiearbete med inriktning mot musik och det ger i så fall ytterligare 100 poäng.

I kursen Instrument eller sång ingår ett antal timmar musikteori (notkunskap och gehör). Instrument- eller sånglektionerna är individuella men musikteorin läses i grupp. Musikteorin är ett viktigt redskap för alla musiker och en viktig del i förberedelsen för vidare studier.

Samarbete med Kulturskolan

Musikprofilen har ett samarbete med Kulturskolan. Det innebär att du kan få delar av din undervisning på Kulturskolan, beroende på vilket instrument du spelar.

Det finns också möjlighet att få betyg i kursen Ensemble på Kulturskolan, om du är med i någon av Kulturskolans orkestrar eller körer. Detta måste vi komma överens om innan du börjar profilen så att undervisning och grupper kan planeras.

Ansökan

Vi vill redan på våren ha e-postkontakt med alla som söker. Vi vill veta vad du spelar för instrument eller om du sjunger, och hur mycket du håller på med musik i ditt vardagsliv. Då får du också möjlighet att ställa fler frågor och få information så att du kan bli säker på att du valt rätt.

För kontakt och ansökan, kontakta Kristina Post.

Kontakt

Kristina Post
E-post: kristina.post@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej