Ellen har valt IT-inriktningen på teknikprogrammet.

Ellen har valt IT-inriktningen på teknikprogrammet. Fotograf: Karin Linderyd

Teknikprogrammet med IT-inriktning

Ellen berättar om utbildningen på teknikprogrammet med IT-inriktning.

Ellen berättar:

När jag sökte till gymnasiet tänkte jag att jag skulle välja ett program där ämnen som jag tycker om fanns med men även för att jag skulle få en bra grund för att kunna studera vidare. Eftersom jag alltid tyckt om matematik och teknik så blev teknikprogrammet det rätta valet.

Teknikprogrammet är väldigt likt naturprogrammet förutom att man på teknikprogrammet kan välja att arbeta mer praktiskt eftersom man väljer mellan inriktningarna IT och design.

Skillnaden mellan gymnasiet och högstadiet kan jag tycka är vad man gör den till. Självklart är det ett högre tempo på studierna men man kan nå dit man vill om man bara hänger med på lektionerna och tar ansvar för sina studier.

Fördelen med att utbilda sig på Platengymnasiet är att man har en bra kommunikation med både elever och lärare eftersom skolan inte är jättestor, men även att lektioner sällan ställs in och att man får ut det mesta av sin utbildning.

I framtiden vill jag arbeta med något som jag tycker är roligt och spännande. Just nu är det yrkena arkitekt och civilingenjör som står på kartan.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej