Lukas har valt designinriktningen på teknikprogrammet

Lukas har valt designinriktningen på teknikprogrammet. Fotograf: Karin Linderyd

Teknikprogrammet med designinriktning

Lukas berättar om utbildningen på teknikprogrammet med designinriktning.

Lukas berättar:

När jag valde program till gymnasiet tänkte jag att jag ville läsa ett program som skulle ge mig en bra grund och som skulle ge mig många valmöjligheter inför framtida jobb och studier. Jag valde även teknik eftersom linjen innehåller många av de kurser som intresserar mig.

På teknikprogrammet är det mycket matte och fysik, men det som är specifikt för just teknikprogrammet är att man inriktar sig mycket mot de ingenjörsmässiga yrkena och får känna på hur det är att arbeta som ingenjör genom att arbeta i en projektgrupp, där man även får testa på att arbeta praktiskt med projekt. På den inriktningen jag valt läser vi bild, design och CAD.

Skillnaden mellan gymnasiet och högstadiet är att man på gymnasiet får ta mer ansvar för sina studier och se till att man alltid ligger i fas. Men även att studietempot är högre än på högstadiet.

Det bästa med Platengymnasiet är att det är en lite ‘mindre’ skola, vilket gör att man lätt lär känna andra elever. Sen tycker jag att kommunikationen mellan elever och lärare är väldigt bra, vilket ger mig som elev en trygghet.

I framtiden vill jag arbeta med något som riktar sig åt det ingenjörsmässiga hållet, men där man även får arbeta med ekonomiska uppgifter. Men framförallt vill jag arbeta med något jag tycker om.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej