Vård- och omsorgsprogrammet

Ett program som passar för dig som vill ha ett ansvarsfullt yrke, arbeta med människor och utvecklas. Kurserna ger dig grundläggande kunskaper inom vård och omsorg vilket gör att du kan komma in i arbetslivet snabbt eller vidareutbilda dig.

Om programmet

Detta program ger dig grundläggande kunskaper som snabbt låter dig komma in i arbetslivet eller vidareutbilda dig. Under utbildningen läser vi om människor, hälsa och samhälle samt gör praktik inom
olika vård- och omsorgsområden.

Vård- och omsorgsprogrammet på Carlsund utbildningscentrum ingår i Vård- och omsorgscollege, en nationell satsning som säkerställer att du får en utbildning med hög kvalitet som är anpassad till arbetslivet.

Under din studietid ingår sammanlagt 20 veckors arbetsplatsförlagd utbildning (APL) per läsår. APL bidrar till att du utvecklar yrkeskunskaper. Du får möjlighet att följa undersköterskans arbete inom hälso- och sjukvård samt socialtjänst.

Efter utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram, vilket betyder att du blir förberedd för att gå direkt ut i arbetslivet efter gymnasiet. Du kan t ex jobba som personlig assistens och undersköterska. Eftersom du har mycket praktik får du in en fot på en eller flera arbetsplatser redan under studietiden. Du har också möjlighet att utöka din utbildning för att få grundläggande behörighet för högskolestudier.

Kontakt

Hans Söderström
Programansvarig för vård- och omsorgsprogrammet
E-post:
hans.soderstrom@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej