Handels- och adminstrationsprogrammet

Handelsprogrammet är det perfekta valet för dig som vill ha stor variation under gymnasietiden och många möjligheter efter studenten!

 

Om programmet

På Handelsprogrammet blir din gymnasietid mycket varierande då praktik på olika företag varvas med teori i skolan. Du lär dig mer om t ex service och personlig försäljning, information och kommunikation, digitala verktyg, marknadsföring, ledarskap och företagande.

I årskurs två driver du tillsammans med dina klasskompisar ett eget företag inom konceptet Ung Företagsamhet (UF). Förutom att det ger dig insikt i och kunskaper om hur det går till att starta och driva ett företag ger det dig tillfälle att utveckla viktiga förmågor och egenskaper såsom företagsamhet, kreativitet och ansvarstagande.

I undervisningen arbetar vi mycket med riktiga uppdrag, som exempelvis att göra skyltningar, utföra marknadsundersökningar, delta på mässor, skapa webbutiker m.m. Med riktiga uppdragsgivare blir undervisningen och uppgifterna mer motiverande och meningsfyllda.

På handelsprogrammet har du ca 25 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) under tre år. Den största delen ligger i årskurs tre, då du har praktik 2 dagar i veckan. Din APL ger dig god yrkesvana och ökar dina chanser till anställning inom handelsyrket, både under och efter studietiden.

Från och med höstterminen 2022 kommer programmet att byta namn till försäljnings- och serviceprogrammet.

Efter utbildningen

När du har tagit studenten kan du jobba som säljare i ett företag, med webbpublicering, i en reception, på en inköpsavdelning m.m. Du kan också plugga vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet. Att vara serviceminded och att vara bra på att kommunicera är dessutom färdigheter som du har nytta av i många olika arbeten.

Kontakt

Hans Söderström
Programansvarig för handels- och administrationsprogrammet
E-post: hans.soderstrom@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej