Mat och lunch på förskolan
Vi lagar så mycket mat som möjligt från grunden med bra råvaror. Vårt mål är att maten ska vara god, näringsriktig och ge matglädje. Vid många av våra förskolor är maten tillagad på förskolan av utbildade kockar. Närheten gör att barnen lättare kan vara med och påverka vad som serveras.
Matsedel
Respektive förskola planerar sin egen meny. Kontakta köket på er förskola för att få reda på vad det blir för mat.
Vad är en bra måltid?
Bra mat som hamnar i magen ger barnen energi att utvecklas, leka och lära. Att få bra matvanor och en sund inställning till mat är viktigt för att må bra. Måltiden är också en viktig resurs i det pedagogiska arbetet. Om maten fördelas jämnt över dagen utnyttjar man bäst näringen och energin i maten.
Måltiderna på förskolan (frukost, lunch och mellanmål) ger cirka 65-70 procent av dagsbehovet av energi och näringsämnen. Resten behöver du komplettera med hemma.
Allergi
Barn med allergiska besvär kan ha särskilda behov när det gäller kost. Vi försöker naturligtvis i möjligaste mån ta hänsyn till dessa. För att undvika risker för allergiska reaktioner hos barn använder vi inte nötter, mandel, jordnötter eller sesamfrön i maten som serveras.
Anmäl om ditt barn har allergi till köket på förskolan.