Du kan hitta arbeten genom annonser i tidningar och på internet. Det är också vanligt att vänner eller bekanta kan ge tips om lediga jobb.

Arbetsförmedlingen förmedlar lediga arbeten och ger stöd och service till dig som är arbetssökande. De har också tagit fram många broschyrer och blanketter på flera språk som gör det lättare för dig att söka arbete.

Det finns även privata arbetsförmedlingar som kallas för bemanningsföretag. De förmedlar också arbeten. Ofta har de lediga jobb inom ett speciellt yrkesområde.

Om du har ett eget företag eller vill starta ett eget företag kan du få hjälp av Nyföretagarcentrum eller Tillväxt Motala. Det är kommunens näringslivsbolag. arbetar med nyföretagande, affärsutveckling, etableringar och som företagslots. Arbetsförmedlingen ger också stöd till egna företagare.

Almi Företagspartner arbetar med att ge stöd till att starta eller utveckla företag i regionen. Hos Almi finns IFS Rådgivning som riktar sig till entreprenörer med utländsk bakgrund, som vill starta eller köpa företag i Sverige.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej