Genom smarta tekniklösningar och hjälpmedel i hemmet kan du leva självständigt och tryggt hemma.

Bo och leva med teknik

Möjligheternas bostad

Möjligheternas bostad är ett kunskaps- och utvecklingscenter för välfärdsteknik i Motala kommun.

I Motala kan du som är äldre eller har en funktionsnedsättning ges möjlighet att bo kvar hemma med hög boendekvalitet. Visningslägenheten är till nytta för alla oavsett ålder och behov. Här kan du titta på smarta lösningar och produkter för ett tryggt och bekvämt boende.

Du kan få hjälp med att få en bättre kunskap om ny teknik, vissa hjälpmedel samt anpassningar i bostaden. Mycket av det som visas är bra för alla men nödvändigt för vissa.

Det finns många smarta idéer och hjälpmedel som ger möjlighet att bibehålla eller öka din delaktighet, självständighet, aktivitet och trygghet i hemmet. En del produkter köper du själv, andra hjälpmedel och en del bostadsanpassning kan du ha rätt att få hjälp med.

Möjligheternas bostad ingår i Östergötlands nätverk för visnings- och testmiljöer. För att hela tiden ligga i framkant och utvecklas fortgår ett samarbete med många olika aktörer.

Möjligheternas bostad deltar aktivt i olika sammanhang för att sprida kunskapen om ny teknik till exempel genom föreläsningar, seminarier, utställningar och mässor.

Välkommen in i vår virtuella lägenhet. Klicka på bilden för att besöka Möjligheternas boende.

Visnings- och tekniklägenheten Möjligheternas boende

Välkommen att besöka Möjligheternas bostad! Boka besök gör du enklast genom att kontakta oss via telefon eller e-post.

Besöksadress:
Timmermansgatan 9
591 27 Motala

Öppettider:
Alla helgfria tisdagar klockan 13.00 – 17.00

Telefonnummer:
0141-22 59 90

E-post:
mojligheternasbostad@motala.se

Har du en funktionsnedsättning kan du behöva olika hjälpmedel för att underlätta din vardag. Du kan också behöva anpassa din bostad efter dina behov.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej