Stödgrupper för barn och unga (7-18 år)

Stödgrupp finns för dig som har en förälder eller annan vuxen i din närhet som dricker för mycket alkohol, använder droger eller mår psykiskt dåligt. Kanske har det varit bråkigt och ibland våldsamt hemma.

När föräldrar eller andra nära vuxna har olika krångel i sitt liv påverkas även barnen på olika sätt. Det kan vara lätt att tro att man är ensam om att känna som man gör och att ha det som man har det. I stödgruppen får du träffa andra som vet hur det kan vara att leva i en familj med olika slags krångel. Ibland kan det vara skönt att dela med sig av vad man tänker och känner eller om man bara vill lyssna.

Var träffas stödgrupperna?

Vi träffas i Barncentrums lokaler centralt i Motala (Bispmotalagatan 11 A).

Hur går det till när stödgrupperna ses?

Gruppen träffas en gång i veckan och har max 6 deltagare som alla är i ungefär samma ålder. Varje grupp leds av två utbildade stödgruppsledare och träffarna har olika teman. Det kan exempelvis vara: Alla familjer är värdefulla, alla känslor är okej, min kropp och mina gränser och liknande. Vi jobbar med dessa teman t.ex. genom att titta på film, måla eller spela teater.

Det är gratis att gå i stödgrupp.

Hör av dig till oss om du är intresserad av att vara med i en stödgrupp. Även föräldrar, skolpersonal eller andra yrkesverksamma kan kontakta oss och hjälpa till med intresseanmälan. Nya grupper startar varje vår- och hösttermin

Kontakta Barncentrum angående stödgrupper

Är du intresserad av att delta i våra stödgrupper kan du fylla i en intresseanmälan för stödgrupp.

Barncentrum finns på Bispmotalagatan 11 A.

Telefonnummer: 0141-22 53 25

Växel: 0141-22 50 00

E-post: SRVbarnungdom@motala.se

Du blir uppringd av en utbildad stödgruppsledare för information eller ett studiebesök.

Du som är barn eller ungdom kan behöva någon att prata med när du befinner dig i en svår situation. Du har rätt att få stöd och hjälp.

Du som är barn eller ungdom, både tjejer och killar, kan behöva olika typer av hjälp. Det kan exempelvis vara hjälp med preventivmedel, samtal om svåra frågor eller hjälp med att få svar på frågor som handlar om hur du mår.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej