Tre barn och ungdomar som sitter på kanten vid vattnet.

Barncentrum

Barncentrum finns till för barn och unga mellan 0-18 år, föräldrar och anhöriga. Även du som jobbar med barn och unga är välkommen att kontakta oss. På Barncentrum kan du bland annat få rådgivande samtal, delta i någon av våra stödgrupper eller delta i utbildning i form av exempelvis föräldrautbildningen COPE.

Vår verksamhet bygger på frivillighet; vi för inga journalanteckningar, vi har inga register och du bestämmer själv när du vill avsluta din kontakt med oss. Vi har tystnadsplikt och anmälningsskyldighet.

Det här erbjuder vi på BarnCentrum dig:

Rådgivning

Vi jobbar med rådgivning och information till föräldrar och alla som möter barn och ungdomar i sitt arbete eller på fritiden. Kontakta oss gärna via telefon eller e-post. Du får vara anonym om du vill.

Samtalsstöd

Vi kan erbjuda föräldrar kortare samtalsstöd. Vid behov träffar vi också barnet/ungdomen för ett samtal. Ofta försöker vi tillsammans med föräldrar samarbeta med andra, för barnet viktiga personer från bland annat skola och fritid. Vi kan också hjälpa er att komma i kontakt med andra som kan ge hjälp och stöd.

Samarbetssamtal

Samtalen är frivilliga och är till för att separerade föräldrar ska komma överens om vårdnad, boende, umgänge samt barnets försörjning. Barnet kan också få möjlighet att komma till tals.

Föräldrautbildning COPE 3-12 år

I februari startade COPE 3-12 föräldrautbildning för 12:e året i rad, för dig som vill ha inspiration, idéer och strategier i din vardag! Nästa utbildning hålls våren 2019.

Vid varje tillfälle tränar vi på en ny strategi som kan hjälpa dig i din vardag tillsammans med ditt barn. Vi tittar på filmsekvenser om föräldraskap, pratar om det, tränar på det, fikar och har trevligt tillsammans.

Anmäl dig till oss på Barncentrum och läs gärna mer i informationsbladet.

Stödgrupper för barn och unga

För dig mellan 7-18 år som lever nära en vuxen som dricker för mycket, tar droger eller inte mår så bra psykiskt. Kanske har det varit bråkigt och ibland våldsamt hemma. Nya grupper startar varje termin. Läs mer på stödgruppers hemsida eller kontakta BarnCentrum för mer information.

Kontakt

BarnCentrum
Bispmotalagatan 11 B, 2 trappor

BarnCentrum på karta.

Telefontider:
Semesterstängt veckorna 29, 30, 31.
Mån, onsd, fre 08.00 – 09.30
Tisd, tors 12.30 – 16.15

Telefonnummer: 0141-22 53 25
Växel: 0141-22 50 00

E-post: barncentrum@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej