en äldre man och en kvinna som ser glada ut.

Är du intresserad av att bli god man eller förvaltare (ställföreträdare)? Överförmyndarkansliet söker dig som är intresserad av olika typer av uppdrag.

Vi söker dig som vill bli god man eller förvaltare (ställföreträdare)

Överförmyndarkansliet för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner har ett ständigt behov av nya ställföreträdare. Vi söker därför dig som är intresserad av olika typer av uppdrag. Behovet är extra stort av ställföreträdare som kan ta uppdrag av svårare karaktär.

Att vara ställföreträdare är ett viktigt uppdrag. Personer med till exempel åldersdemens, psykiska sjukdomar eller funktionshinder kan behöva hjälp. Du hjälper till med en rad olika saker för att den du är ställföreträdare för ska få en bra tillvaro.

En ställföreträdare ska vara:

  • rättrådig,
  • erfaren,
  • i övrig lämplig,
  • inte vara satt under förvaltarskap samt
  • vara myndig

För att bli ställföreträdare ska du inte förekomma i register hos:

  • kronofogdemyndigheten,
  • socialkontoret samt
  • polisens belastningsregister

Är du intresserad att bli ställföreträdare? Fyll då i en intresseanmälan, se blankett nedan.

Om du har frågor eller vill veta mer om uppdraget är du välkommen att kontakta överförmyndarkansliet, overformyndarnamnden@motala.se eller via telefon 0141-22 50 40.

Din insats gör stor skillnad för en medmänniska!

 

 

En god man eller förvaltare kan hjälpa en annan person med exempelvis ekonomi, att få sina rättigheter bevakade och se till att livet fungerar bra. Personens behov styr vad som ska göras, till exempel betala räkningar, ansöka om bidrag, få annan hjälp från samhället eller se till att boende, omvårdnad och fritid fungerar så bra som möjligt.

Till Rollkoll, två material om god man och förvaltare.

Arvode

Arvode kallas den ersättning som betalas till ställföreträdaren för uppdraget. Ett vanligt arvode är cirka 9 000—13 000 kronor per år.

Kontakt

Adress:
Motala kommun
Överförmyndarkansliet
591 86 Motala

E-post:
overformyndarnamnden@motala.se

Telefon:
0141-22 50 40

Inringningstid till överförmyndarkansliet:
08:00-13:00 alla dagar. Återuppringning sker under olika tider på dagen.

Besök:
Besök bokas enligt överenskommelse.

Fax:
0141-21 15 22

Rollkoll – information om god man och förvaltare

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare har tagit fram Rollkoll som förtydligar rollfördelningen kring huvudmän med psykiska funktionsnedsättningar. Rollkoll förklarar den gode mannens och förvaltarens roll, dels mot huvudmannen, dels mot andra aktörer. Visa Rollkoll, två material om god man och förvaltare.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej