Välkommen till sagorummet Oceania

Publicerad: 16 november, 2017 kl 16:15

barn sjunger

Barn och pedagoger från förskolan Lustigkulle deltog i invigningen av sagorummet Oceania. Fotograf: Sussie Slotter

Oceania – ett passande namn på ett sagorum vid Vätterns kant i Östergötlands sjöstad. Välkommen till det nydöpta sagorummet på Motala bibliotek.

flicka spelar fanfar
Alva Liew från Kulturskolan spelar fanfar för nya sagorummet. I bakgrunden bibliotekarie Marie Wissting och dockan Spigg. Fotograf: Sussie Slotter

När DigidelCenter öppnade i somras flyttade sagorummet till barnboksavdelningen på Motala bibliotek.

Men ett sagorum måste naturligtvis ha ett fantasifullt namn som lockar till berättande och lek. Biblioteket gjorde ett namnupprop – välkommen att komma med förslag på tema vatten. Allt för att anknyta till Motalas vattennära läge och Östergötlands sjöstad.

– Vi fick in många förslag, ett 60-tal. Jättekul, säger barn- och ungdomsbibliotekarie Evelina Ottosson.

Slutligen fastnade bibliotekspersonalen för ett av förslagen – Oceania.

Tema vatten

Nu har rummet inretts med vattentema. Bland annat har en av rummets betongpelare fått en ny kostym med tovade fiskar och broderade vattenväxter.

– Det är elever i årskurs 3 och 5 på Bråstorpsskolan som har skapat, säger Evelina Ottosson.

För att fira det nya namnet hölls på torsdagsförmiddagen en liten ceremoni i Oceania med medverkan av pedagoger och barn från förskolan Lustigkulle.

Barn- och ungdomsbibliotekarie Marie Wissting höll, tillsammans med handdockan Spigg, invigningstalet och Alva Liew från Kulturskolan spelade tjusig fanfar. Sedan bjöds det på sångstund, mingelfika, lek och sagor.

Sagorummet är öppet under bibliotekets öppettider. Förutom fri lek erbjuds sagostunder och filmvisning med jämna mellanrum. Välkommen till Oceania.