Välkommen till Möjligheternas bostad på tisdagar

Publicerad: 23 januari, 2019 kl 08:50

kvinna vid köksbord

Arbetsterapeut Carolina Åman hälsar välkommen till Möjligheternas bostad. Drop in varje tisdag klockan 13-17.

Den 29 januari är det åter dags för drop in i Möjligheternas bostad. Mellan klockan 13 och 17 varje tisdag är du välkommen till Timmermansgatan 9.
Här får du tips om hjälpmedel som underlättar vardagen i ditt hem.

Möjligheternas bostad finns sedan fyra år i en hyreslägenhet i Gamla stan. Det är en vanlig bostad – fylld med smarta lösningar och hjälpmedel.

Lägenheten ska fungera som inspiration och personalen visar hur olika hjälpmedel kan underlätta i ett hem. Bra belysning, höj- och sänkbar garderobsinredning, tyngdtäcken, olika köksredskap.

Det finns mycket som kan förenkla vardagen i ett hem. Utvecklingen av välfärdsteknik pågår ständigt. Syftet är att öka en persons delaktighet, självständighet, aktivitet och trygghet i det egna hemmet.

– Det är smarta hemmalösningar och en stor del av det som visas här kan vem som helst köpa, säger arbetsterapeut Carolina Åman.

Från och med tisdagen den 29 januari är det återigen dags för drop in. Lägenheten är öppen alla tisdagar klockan 13-17 fram till sommaren, förutom på valborgsmässoafton.

– Vi vänder oss till äldre och personer med funktionsnedsättning, men vi vill gärna nå nya målgrupper. Större grupper är välkomna att boka studiebesök, säger Carolina Åman.

Välkommen till Timmermansgatan 9 på tisdagar klockan 13-17.

Läs mer om Möjligheternas bostad