Nu upphandlar kommunen snöröjning

Publicerad: 15 maj, 2019 kl 11:23

Motala kommun annonserar nu en upphandling för vinterväghållning. Detta görs för att kunna teckna ramavtal för snöröjning och halkbekämpning gällande 2+2 år start november 2019.

Upphandlingen är indelad i olika geografiska områden inom Motala kommun. Anbud kan lämnas på ett eller flera områden i enlighet med upphandlingens förutsättningar.

1 november – 1 april

Vinterväghållning avser snöröjning och i vissa fall halkbekämpning av lokala gator, cykelvägar, busshållplatser och fastigheter med mera inom Motala kommun.

Fordon och förare för vinterväghållning har under snösäsong, 1 november – 1 april, beredskapstjänst både under ordinarie arbetstid och icke-ordinarie arbetstid.

Du hittar alla förutsättningar för tjänsten i förfrågningsunderlaget.

Var hittar jag förfrågningsunderlaget?

Motala kommun använder upphandlingssystemet e-Avrop för annonsering av upphandlingar. Där hittar du förfrågningsunderlaget för upphandling av snöröjning.

Lämna anbud

Kommunen använder elektronisk anbudsgivning via upphandlingssystemet e-Avrop. Sista anbudsdag är 2019-06-14.

Observera att anbudet ska ha inkommit senast ovanstående datum.


Hur kan jag bevaka aktuella upphandlingar?

Du som är företagare kan lämna anbud och enkelt prenumerera på aktuella upphandlingar inom din bransch via vårt webbverktyg.

Varje år sammanställer upphandlingsenheten i Motala kommun en upphandlingsplan. Den innehåller planerade upphandlingar under de kommande 18 månaderna. Nu finns en aktuell plan för 2019 och halva 2020. (PDF, 199 kB) Där kan du som företagare hitta intressanta upphandlingar som berör just din verksamhet.

– Det står i vår policy att upphandlingarna ska utformas så att lokala företag kan vara med och lämna anbud. Det kan vi göra genom att exempelvis göra mindre upphandlingar, så att man som småföretagare känner att det är möjligt att leverera enligt avtalsvillkoren, säger Stefan Johansson, upphandlingschef i Motala kommun.

Prenumerera

Motala kommun ingår i inköpssamverkan tillsammans med kommunerna Boxholm, Mjölby, Vadstena, Ydre och Ödeshög för att få en kostnadseffektiv upphandlingsverksamhet. Men de enskilda upphandlingarna är ofta utformade så att det går att lämna anbud som rör en av kommunerna.

– Det är lätt att hitta aktuella upphandlingar via vår hemsida. Om man registrerar sig kan man också prenumerera på upphandlingar som kommer ut inom en viss bransch, säger Stefan Johansson, som också tipsar om att företag som vill ha kommunen som kund kan söka efter aktuella avtal i avtalsdatabasen och se när de går ut.

På vår hemsida kan du läsa mer om hur du går till väga för att bevaka upphandlingar via systemet E-avrop och hur du gör om du vill lämna anbud.