Träff om familjehem den 2 december

Publicerad: 27 november, 2017 kl 11:36

Det har blivit allt svårare att få tag på familjehem. Behovet av en trygg familj är mycket stort hos våra barn och ungdomar.

På lördag, den 2 december klockan 11.00-13.00 på Motala bibliotek, hålls en träff om familjehem. Välkommen att besöka träffen för att få mer information.

Väldigt många barn saknar en trygg familj eller en stabil, stöttande vuxen person. Medarbetare på kommunens socialkontor genomför under hösten en kampanj i sökandet efter nya familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner.

När barn och ungdomar inte kan bo hos sina föräldrar kan de behöva bo i en annan familj, i ett så kallat familjehem. Det här kallades tidigare fosterhem.

Det har blivit allt svårare att få tag på framförallt familjehem. Resurs- och placeringsgruppen vid socialkontoret hos Motala kommun gör nu en extra satsning för att rekrytera nya familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner.

I denna informationssatsning ska vi bland annat annonsera i dagspress samt även i lokala föreningars programblad, hålla informationsträffar på Motala bibliotek, informera på plats i Bråstorps köpcentrum, sätta upp affischer och sprida vår familjehemsfilm i sociala medier.

Vi söker trygga och stabila familjer som kan ta emot ett barn eller en ungdom i sitt hem under en kortare eller längre period. En kontaktfamilj tar emot ett barn, oftast varannan helg eller var tredje helg. Kontaktpersoner stöttar en ungdom eller vuxen vid ett eller några tillfällen per vecka.

Är du och din familj intresserad och vill veta mer? Motala kommuns resurs- och placeringsgrupp svarar gärna på era frågor.

Ni kan ställa era frågor via e-post till rop@motala.se eller ringa 0141-22 53 00.

Besök även gärna informationsträffen på Motalas huvudbibliotek lördagen den 2 december klockan 11.00–13.00.