Tillfälligt minibibliotek från den 1 juli

Publicerad: 3 juni, 2019 kl 07:45

bibliotekets exteriör

Motala bibliotek ska renoveras. Under tiden kommer ett minibibliotek att öppnas i Folkets hus entréplan.

Motala bibliotek öppnar minibibliotek under tiden som lokalerna renoveras. Det blir tillfälligt bibliotek i konsthallens tidigare lokal från den 1 juli till början på december.
– Det är ett glädjande besked att renoveringen av huvudbiblioteket nu kommer igång, säger bibliotekschef Johanna Hagelin.

Motala kommun och Folkets hus har skrivit ett nytt hyresavtal för Motala bibliotek. I avtalet ingår även en renovering av lokalerna.

Renoveringen medför att Motala bibliotek stängs den 27 juni. Den 1 juli öppnar ett temporärt bibliotek i Folkets hus entréplan.

Begränsat utbud

Minibiblioteket kommer att erbjuda ett begränsat utbud av medier och aktiviteter under perioden. Här kan du beställa böcker, hämta reservationer, låna dator, skriva ut, kopiera och läsa tidningen.

– Jag hoppas att alla våra besökare har överseende med att vårt utbud och vår service blir begränsad under den här perioden, säger bibliotekschef Johanna Hagelin.

Upprustningen beräknas pågå under hösten och efter det måste lokalerna återigen möbleras och alla böcker och annan media packas upp.

– Det är glädjande att biblioteket renoveras. Vi planerar att öppna vårt nyrenoverade bibliotek i början på december. Under tiden är såväl nya som gamla besökare välkomna till minibiblioteket, säger Johanna Hagelin.

Här hittar du mer information om biblioteket.

Har du frågor kan du ringa 0141-22 51 00 eller mejla bibl.info@motala.se.