Ta med dig körkortet om du ska till Tuddarp

Publicerad: 18 september, 2018 kl 14:34

En man som blippar körkortet vid en automat.

Avfallsingenjör Linus Öberg visar hur man gör för att registrera sig vid ankomst på återvinningscentralen på Tuddarp. Detta går förstås att göra även från bilen. När man har "blippat" sitt körkort eller företagskort öppnas bommen. Fotograf: Jessica Henulin

Tuddarps återvinningscentral har numera ett inpasseringssystem. Det innebär att besökare registrerar sitt körkort eller företagskort för att öppna bommarna och komma in på återvinningscentralen.

Ett inpasseringssystem med bommar har införts i samband med att den nya återvinningscentralen på Tuddarp öppnades. Syftet är bland annat att skapa ett rättvisare betalsystem för företagen och minska risken för inbrott.

Hushållen har fritt antal besök och kostnaden ingår i avgiften för sophämtningen.  Om du inte har med dig ditt körkort kan du kontakta personalen på plats så släpper de in dig. Företagare registrerar sitt företagskort och får betala per besök.

Kommunens bemannade återvinningscentraler i Borensberg och Vadstena kommer få det nya inpasseringssystemet runt årsskiftet.