Sophämtning i jul och nyår

Publicerad: 14 december, 2018 kl 06:00

gröna tummen i tomteluva och med en skylt där det står God jul och gott nytt år.

Gröna tummen önskar god jul!

Under jul och nyår, 24 december till 4 januari, kan sophämtning ske 1-2 dagar före eller efter ordinarie hämtdag. Tänk på att chauffören blir glad om du håller vägen skottad och halkfri.

Återvinningscentralerna

Kommunens bemannade återvinningscentraler är stängda 24, 25, 26 och 31 december samt 1 januari. Övriga dagar gäller ordinarie öppettider.

Återvinningsstationer för förpackningar och tidningar

Återvinningsstationerna, som är obemannade, sköts av Förpacknings- och tidningsinsamlingen. De har öppet dygnet runt. Om det är fullt i någon av behållarna, eller om återvinningsstationen behöver städas, kontakta Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

Återvinn julen

Julklappspapper och kartonger sorterar du som pappersförpackning. Värmeljusen återvinner du genom att peta bort vekeshållaren från koppen och sortera båda som metallförpackning. Tänk på att överbliven julmat funkar perfekt som matlåda. Och apelsinskal och annat oundvikligt matavfall lägger du i gröna påsen.

Julgranshämtning

14 januari – 6 februari kan du som bor i villa i tätort få julgranen hämtad. Bor du i lägenhet kontaktar du din fastighetsägare.