Recept på belugataco

Publicerad: 1 februari, 2019 kl 10:40

Belugataco med tillbehör

Idag är det Vegetariska dagen. Varför inte byta ut fredagstaco-köttfärsen mot en vegetarisk variant?

Här kommer ett smarrigt recept.

Till 4 portioner

  • 3 dl belugalinser
  • 1 gul lök
  • ½ dl rapsolja
  • 1 påse tacokryddor
  • 400 g tomatkross
  • ½-1 dl vatten

Koka linserna cirka 15-20 minuter. Svalna lite i sitt spad medan resten av såsen görs iordning.

Fräs finhackad lök i en gryta, tillsätt tacokryddan och fräs så att det doftar.

Låt linserna rinna av i en sil, tillsätt dom i grytan tillsamman med tomatkrossen och ta i vatten till lagom konsistens. Puttra cirka 5 min. Rör om lite och smaka av med salt.

Ringla gärna över lite olja och rör om.

Serveras med de tillbehör du vill ha, exempelvis tortillabröd, mango, rödlök, paprika, majs, riven ost och avocado.