Radiomuseets poddstudio invigs 25 augusti

Publicerad: 21 augusti, 2017 kl 10:31

poddstudio

Välkommen på invigning av poddstudion på Rundradiomuseet den 25 augusti klockan 12.00. Fotograf: Eva Modén

Vill din skola göra en egen podd? Då är ni välkomna till den nya studion på Sveriges rundradiomuseum. Studion invigs på fredag, den 25 augusti, klockan 12.00.

Motala har en lång radiohistoria. Nu knyts den gamla tekniken ihop med det nya sättet att göra radio – podd. En ny poddstudio har byggts i Sveriges rundradiomuseum.

I första hand vänder sig verksamheten till Motala kommuns skolor. En podd kan användas på många utvecklande sätt i skolarbetet, menar Motala kommuns kulturstrateg Eva Modén:

– Eleverna får lära sig att uttrycka sig och att redovisa på ett enkelt sätt. Skolarbetet kan bli så mycket mer. Inspelningarna sparas på en särskild poddkanal och den kommer att finnas tillgänglig via Motala kommuns, säger Eva Modén.

Studion kan bokas

Poddstudion är ett samarbete mellan Motala kommun och Framtidsfrön, som kommer att hålla i utbildning av pedagoger under hösten.

Även andra ska kunna boka poddstudion, berättar Eva Modén.

På fredag, den 25 augusti, invigs studion av Helena Törnqvist, intendent på Arbetets museum i Norrköping. Besökarna bjuds på tilltugg och får information om hur studion kan användas som ett verktyg för eleverna.

Välkommen.

När: Fredag den 25 augusti klockan 12.00

Var: Sveriges rundradiomuseum på Bondebacka