Prenumerera på nyheter via RSS

Publicerad: 13 november, 2019 kl 10:31

kvinna som tittar på sin smarta telefon i utomhusmiljö.

Nu blir det lättare att följa nyheter från Motala kommun som du är intresserad av. Du kan använda våra RSS-flöden för att välja vilken kategori av nyheter du vill få aviseringar om.

Motala kommun publicerar flera gånger i veckan nyheter om kommunen. De kan handla om allt ifrån avstängda vägar, akuta vattenläckor, goda exempel från vår verksamhet och kommunala evenemang. Alla nyheter tilldelas en eller flera kategorier för att det ska vara lättare att sortera fram nyheter som läsaren är intresserad av.

Sedan tidigare har det varit möjligt att prenumerera på nyhetsflödet via RSS. Det innebär att du i en RSS-läsare kan få aviseringar om när nya nyheter läggs ut. En RSS-läsare kan du ha i exempelvis ditt e-postprogram, webbläsare eller som en app i telefonen. Nu erbjuder vi möjligheten att välja exakt vilka nyheter du vill prenumerera på. Du kan välja att lägga till RSS-flöde för en eller flera kategorier av nyheter.

Så gör du

  1. Gå till vår nyhetssida.
  2. Välj det nyhetsflöde som du är intresserad av genom att välja kategori. Du kan välja kategorin ”Alla” för att prenumerera på alla nyheter, eller välja en underkategori.
    Ett skärmklipp som visar texten "Visa kategori" och en ellips där kategorin "Uppleva och göra" är vald.
  3. Du får då fram RSS-flödet för just denna nyhetskategori. Kopiera länken till flödet. Hur du går till väga för att kopiera länken beror på vilken webbläsare och enhet du använder. Du kan exempelvis högerklicka på länken och välja att kopiera den. I en mobil enhet kan du exempelvis hålla fingret stilla på länken för att få fram valmöjligheten att kopiera länken.
    Ett skärmklipp som visar texten "RSS-flödet för Uppleva och göra" samt en länk där man kan läsa mer om RSS-flöden.
  4. Klistra in länken i din RSS-läsare.
  5. Du kan lägga in flera flöden i din RSS-läsare om du vill följa flera kategorier av nyheter.

Texten Resultatmål 6: Tillgänglighet och inflytande, mot grön bakgrund, samt en ikon med pratbubbla.
Nyheten är kopplad till resultatmål 6 – Tillgänglighet och inflytande. Det innebär att vi strävar efter att medborgare ska få större insyn i politiska processer och uppleva möjlighet till inflytande. Motalabor ska uppleva en god service och ett gott mottagande vid kontakt med kommunen.