Nu är det dags för sandsopning

Publicerad: 19 mars, 2019 kl 06:11

en lastbil med sopningsmaskin kopplad bak.

Nu blir det vårfint på gatorna! Fotograf: Jessica Henulin

Nu är det snart dags att sopa upp vintersand på gator och torg. Här hittar du ett schema som visar ungefär när vi kommer till ditt område.

Nu påbörjar vi inom kort arbetet med att ta bort vinterns grus från gatorna. Arbetet beräknas vara färdigt i mitten av maj. Om det blir ett väderomslag till kyligare temperaturer och mycket nederbörd kan tidplanen förskjutas.

Fastighetsägare ansvarar för sandupptagning på trottoarer och gångbanor intill sin fastighet. Om du sopar ut sanden på gatan innan sopmaskinen kommer så tar vi med det när vi sopar. Grus från innergårdar får fastighetsägare ombesörja själva.

Vi kommer att skylta dagen före vi planerar att sopa en viss gata. Vänligen respektera dem och parkera inte bilen på gatan när sopmaskinen ska komma. Parkerade bilar och andra hinder försvårar sopningen och medför att det blir grus kvar på gatan.

Det här schemat visar i vilken turordning vi kommer att sopa gatorna. Vi börjar högst på listorna och går neråt.

Borensberg, Tjällmo, Klockrike, Fornåsa och Österstad

Thormans Entreprenad som ansvarar för driften av våra gator i östra kommundelen räknar med att utföra sandsopning sista veckan i april. De börjar i Borensberg, som tar tre dagar, och fortsätter med övriga orter som beräknas ta två dagar. Detta ska vara klart till sista april.