Motalabor nöjda med kommunens webbplats

Publicerad: 26 juli, 2018 kl 07:00

Nu har det gått ett år sen Motala kommun lanserade en ny webbplats anpassad för mobilt användande. Sen dess har vi fått in flera användbara synpunkter och önskemål om innehåll, allt från var man hittar cykelpumpar till hur man söker sommarjobb. Under maj genomförde vi en användarundersökning för att få en ännu bättre bild av vad våra användare tycker om webben. Nu är vi förstås nyfikna på resultatet.

Användarundersökningen genomfördes på webbplatsen och man kunde själv välja om man ville delta eller inte. Av de 1450 personerna som deltog i undersökningen svarar 87% att det samlade intrycket är bra. Hela 95% svarar att kommunens webbplats har lättförståelig text, vilket är något som webbredaktörerna på kommunen har arbetat särskilt noggrant med. Hastigheten på webben upplevs också bra enligt 93% vilket är glädjande, eftersom vi satsat extra även på en god hastighet.

Enkla e-tjänster och tydliga kontaktvägar

83% anger att det finns e-tjänster till det de behöver och 81% svarar att det är enkelt att använda dem. Lika många, 81%, hittar också till de kontaktuppgifter de behöver och 15% av användarna besökte webbplatsen för att hitta kontaktuppgifter just vid det här tillfället.

Information som ofta efterfrågas

81% av användarna i den här undersökningen tycker att det är enkelt att hitta den information de efterfrågar och att det är ett relevant innehåll. Innehåll som efterfrågas i hög utsträckning enligt den här undersökningen är utbildning och skola, kontaktuppgifter, lediga jobb, nyheter och aktuella händelser, bostad och tomt, avfall och vatten, trafik, stadsplanering och parkering, kultur, nöje och evenemang, sport, fritid och friluftsliv.

Vi passade också på att fråga var någon stans webbanvändarna helst får information från kommunen. De mest populära kanalerna för kommunikation är enligt undersökningen webbplatsen motala.se/kommun, e-post, post, sociala medier, Facebook och lokalmedia.

Modern, snygg, tråkig eller spännande?

60% säger att webbplatsen känns mer spännande än tråkig,  79% tycker att den är snygg och 82% upplever att den är modern. 87% tycker att den känns förtroendeingivande. Vill du också tycka till om webbplatsen? Det kan du göra när som helst.


I samband med användarundersökningen på webben tävlade vi också ut biobiljetter. Vinnare i tävlingen blev Stina Löfberg, Christer Thörnqvist och Caroline Bergeling. Grattis till er!

Läs mer om webbplatsen motala.se/kommun