Motala kommun kan avsluta försäljning av stugor

Publicerad: 8 juli, 2020 kl 11:06

Nu kan Motala kommun avsluta försäljningen av de 32 stugorna vid Varamobaden.
Detta efter att Mark- och miljööverdomstolen inte gett klagande prövningstillstånd i frågan.

Inför Lalandias etablering gavs rivningslov för två stugbyar i Varamobaden, Wetterbyn vid Folkets park och Grå stugbyn vid Stormvägen. Sammanlagt rör det sig om 32 stugor.

Rivingslovet överklagades och ärendet hamnade först i mark- och miljödomstolen och överklagades vidare till Mark- och miljööverdomstolen.

Nu har domstolens besked kommit. Domstolen beviljar inte de klagande parterna prövningstillstånd.

– Nu kan Motala kommun fortsätta på inslagen väg. Det här är ytterligare ett steg mot Lalandias etablering, säger biträdande kommundirektör Jimmy Szigeti.

Samtliga stugor sålda

De 32 stugorna ägdes alltså tidigare av Motala kommun, men de är nu sålda. De tolv campingstugorna vid Stormvägen kan i och med domstolsbeslutet i princip flyttas omgående av köpare.

I Wetterbyn är läget lite annorlunda eftersom byn drivs av en extern utförare under hela sommaren. Domstolens besked innebär att köparen kan montera ner och flytta stugorna när säsongen är över, efter den 1 september.

– Det är många intressenter som har väntat på besked. Det känns skönt att mäklarna kan slutföra försäljningen, säger Christine Stafström, tillförordnad mark- och expolateringschef.

Mark- och miljööverdomstolens beslut kan inte överklagas.