Möt Åsa Almsin, stolt lönechef

Publicerad: 3 oktober, 2018 kl 14:29

Åsa Almsin, lönechef, deltar i årets ambassadörsgrupp "Stolt medarbetare".

Hon leder kommunens löneenhet, som ständigt möter nya krav på förändringar. Det är just dessa utmaningar som Åsa Almsin gillar. Hon ser sig själv som en nyskapande person som gillar problemlösning i det stora och i det lilla. Hennes trevliga, kompetenta och erfarna kollegor gör att det för Åsa alltid är roligt att gå till jobbet.

Vad innebär ditt jobb?

– Mitt jobb innebär att leda vår nya löneenhet. Just nu har vi ett stort uppdrag att genomföra steg två i vår stora omorganisation av löneadministrationen. Det innebär att all löneadministration ska utföras av löneenheten och det krävs mycket planering och förberedelser inför detta.

Hur skulle du beskriva dina arbetsuppgifter?

– Arbetet är väldigt varierande. Jag får arbeta med både ledarskap, planering, organisationsutveckling och processutveckling kombinerat med mina specialistområden som är löneadministration, system och utveckling.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Det är att få arbeta med personal som är det absolut bästa. Sedan har vi arbetat mycket med utveckling och det är också väldigt roligt att arbeta med det och att se att det ger ett bra resultat.

Hur är det att arbeta med ditt arbete?

– Det är ett viktigt arbete då lönerna är en av de viktigaste delarna för alla kommunens medarbetare. Man vill inte arbeta utan rätt lön. Vi måste följa flera lagar och avtal, vilka ibland kan göra arbetet svårt och fyrkantigt. Målet är ändå alltid att medarbetarna ska förstå varför vi måste göra på ett visst sätt.

Vad är du mest stolt över med ditt arbete?

– Jag är mest stolt över det vi har åstadkommit hittills, att vi har hunnit göra många förändringar och att vi ständigt gör förbättringar.

Vilka tre positiva ord beskriver bäst ditt arbete?

– Varierande, roligt och utmanande.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

– En arbetsdag fylls av samarbete och problemlösning i olika typer av löne- och systemfrågor. Vi har regelbundna arbetsmöten och planerar för framtiden. Vi följer upp förändringar och förbättrar dem ytterligare vid behov.

Hur bör man vara för att trivas med ditt jobb?

– Du ska först och främst tycka om att samarbeta med andra. Det är också viktigt att gilla och ha lätt för förändringar, vara bra på att lösa problem och tolka avtal, vara stresstålig och ha flera olika frågor och uppgifter igång samtidigt. Jag tycker också att det är viktigt att skaffa dig ett stort nätverk som lönechef. Både inom kommunen, med de du behöver samarbeta med i gemensamma frågor, och inom lönebranschen

Vem skulle du rekommendera ditt jobb?

– Till den som vill vara med och starta upp en ny organisation och arbeta med det roligaste som finns – löneadministration, lagar och avtal.

Vad tycker du om dina kollegor?

– Jag har väldigt trevliga, kompetenta och erfarna kollegor. Det gör att det alltid är roligt att gå till jobbet.

Hur bedömer du jobbmöjligheterna efter studier i ditt yrke?

– Mycket goda, det har varit ett bristyrke under många år och det finns också många kommande pensionsavgångar inom den här yrkesgruppen.

Hur är det att arbeta inom din förvaltning på Motala kommun?

– Det passar mig perfekt. Förvaltningen tänker mycket framåt och vill utvecklas. Jag har många trevliga och duktiga kollegor som jag kan samarbeta med vilket är väldigt värdefullt och givande.


Visste du det här om Åsa Almsin?

Namn: Åsa Almsin
Yrke: Lönechef
Ålder: 41 år
Bor: i Borensberg
Intressen: ridning, yoga och hälsa, resor, läsa och umgås med familj och vänner
Utbildning: Ekonomiutbildning, Lönespecialistutbildning och chefsutbildning
Arbetat här sen: slutet av 2016


Öppen, stolt och nyskapande

Motala kommuns kärnvärden är ju öppen, stolt och nyskapande. På vilket sätt är du öppen, stolt och nyskapande?

Öppen
I mitt arbete behöver jag vara väldigt öppen för förändringar. Det kommer ständigt krav på förändringar som vi måste genomföra. Det handlar ofta om att lagar och avtal förändras och då har vi inget val utan måste genomföra förändringen och sätta nya rutiner som är anpassade till den. Sedan vill vi förbättra och förenkla för alla medarbetare, systemanvändare och chefer. Det är då viktigt att vara öppen för deras arbetssätt, utmaningar och synpunkter. Det kan många gånger vara svårt då vi dessutom måste följa lagar, avtal och vi måste säkerställa att vi har underlag på allt som vår revision kräver.

Stolt
Jag är stolt över att arbeta i Motala kommun och på löneenheten. Vi betalar ut löner till alla medarbetare varje månad och arbetar ständigt med att förbättra och förenkla för alla. Jag är stolt över det viktiga arbete vi utför.

Nyskapande
Jag är nyskapande som person så det här är inte svårt för mig. Jag tittar ständigt på nya lösningar, ifrågasätter befintliga rutiner och vill förbättra och ta till mig utvecklingsförslag som kommer in.