KA Ungdom öppnar i Motala centrum

Publicerad: 1 september, 2020 kl 10:37

man sitter i trappa och tittar rakt in i kameran

Christian ”Boris” Sjöström Verbanac hälsar välkommen till KA Ungdom.

Nu öppnar Motala kommun aktivitetshuset KA Ungdom i centrum. Satsningen vänder sig till unga på högstadiet och gymnasiet. Premiären är den 4 september.
– KA Ungdom är ett aktivitetshus som drivs av ungdomar med mig i bakgrunden, säger projektledaren Christian ”Boris” Sjöström Verbanac.

Under hösten ska KA Ungdom drivas som ett projekt i Kulturakademins lokaler på Urban Hjärnes väg.

– Till att börja med pågår det fram till årsskiftet och får förhoppningsvis en förlängning efter det, säger Christian ”Boris” Sjöström Verbanac.

KA Ungdom arbetar för en aktiv fritid för Motalas unga. De ska erbjudas konserter, dans, sport, fik och mycket mer.

Syftet är bland annat att fånga upp unga i riskgrupp, men alla unga från högstadiet och gymnasiet är förstås välkomna.

– Vi vill erbjuda något coolt och annorlunda. Vi jobbar mycket med problematiken kring droger, gängbildning och attityder till andra. Respekt är vårt ledord och här tillåts ingen homofobi, rasism eller sexism.

Drivs av unga för unga

Till att börja med kommer KA Ungdom att ha öppet två kvällar i veckan, en kväll för högstadiet och en för gymnasiet.

– Det är ungdomar som jobbar här, de får arbetsträning och är delaktiga med mig i bakgrunden. De kommer att sköta fik och exempelvis utlämning av utrustning. Planeringen görs tillsammans med ungdomarna, säger Boris Sjöström Verbanac.

Det innebär att det är ungdomar som jobbar under de olika aktivitetskvällarna som ska arrangeras under hela hösten. Det kommer att erbjudas allt från matlagning till dans, musik och tv-spel.

– Vi hanterar situationen med corona, allt är med i planeringen. Vi är pålästa och det är en luftig lokal, säger Boris Sjöström Verbanac.

Satsningen sker i samverkan mellan bildningsförvaltningen och socialförvaltningen. Nära samarbete med studieförbund och föreningar är också given.

Adressen är Urban Hjärnes väg 6 i centrala Motala. Följ KA Ungdom på Facebook för att hänga med i vad som händer i aktivitetshuset.


Texten Resultatmål 11: Ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter, mot röd bakgrund, samt en ikon med teatermasker.
Nyheten är kopplad till resultatmål 11 – Ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en viktig aspekt för folkhälsan och bidrar till mer välmående invånare. Vi ska vårda och uppmuntra det viktiga arbete som bedrivs av föreningar runt om i kommunen.