Jobb och utbildningar presenterades på mässa

Publicerad: 15 februari, 2019 kl 13:26

Sju kvinnor som står på rad inne i Folkets hus.

Annelie Turesson, Sofia Spong, Ellinor Törnqvist, Lisa Palmgren, Gunilla Isacsson, Emma Karlsson och Linda Wallgård var nöjda med uppslutningen på utbildnings- och rekryteringsmässan 2019. Fotograf: Jessica Henulin

Under fredagen arrangerade Motala och Vadstena kommuner tillsammans med Arbetsförmedlingen en mässa om utbildningar och jobbmöjligheter. Cirka 35 utställare fanns på plats för att berätta om vad de har att erbjuda.

Ett härligt sorl fyllde Folkets hus foajé när 2019 års Utbildnings- och rekryteringsmässa gick av stapeln. Arrangörerna, studie- och yrkesvägledarna i Motala och Vadstena samt Arbetsförmedlingen, var nöjda med uppslutningen.

– Det går jättebra. Många besökare och många utställare, och många utställare är väldigt engagerade och har gjort fina montrar, säger Lisa Palmgren, studie- och yrkesvägledare på Motala kommun.

Bland utställarna fanns kommuner, organisationer, företag och olika utbildningsanordnare.

– Många ungdomar kommer hit för att söka sommarjobb, eftersom man kan söka jobb direkt på plats. Utställarna har också lärt sig att förbereda för det och har med sig exempelvis formulär som man kan fylla i, berättar Emma Karlsson, också hon studie- och yrkesvägledare på Motala kommun.

En kvinna som står och pratar med en person som man ser ryggen på.
Elinor Ekblad, personalstrateg i Motala kommun, tycker det är viktigt att informera jobbsökande om den bredd av yrken som finns representerade inom kommunen. Fotograf: Jessica Henulin

Motala kommun hade en egen monter för att presentera de tjänster som finns att söka inom kommunens organisation. Bland de verksamheter som visade upp sig fanns äldreomsorgen, gata och park, måltidsverksamheten och räddningstjänsten.

– Det är viktigt för oss att synas här, och visa att kommunens finns som arbetsgivare. Vi får chansen att exempelvis möta gymnasieelever och informera om att man kan söka jobb i kommunen, och inte bara i det privata näringslivet, säger Elinor Ekblad, personalstrateg på Motala kommun.