Jimmy Andersson Årets UF-lärare i Östergötland 2020

Publicerad: 26 februari, 2020 kl 13:11

man med glasögon håller i blombukett och diplom

Jimmy Andersson på Carlsund utbildningscentrum är Årets UF-lärare i Östergötland 2020.

För andra året i rad kommer Årets UF-lärare i Östergötland från Motala.
Jimmy Andersson på Carlsund utbildningscentrum är bäst i länet 2020. Nu har han även chans att bli bäst i hela Sverige.
– Det känns givetvis bra, säger Jimmy Andersson.

Jimmy Andersson höll intet ont anande en lektion när han överraskades med tårta och blommor på onsdagen. Ung Företagsamhet i Östergötland överlämnade tårtor, blommor och priset som Årets UF-lärare i länet.

– Jimmy har gjort och gör ett bra jobb, han inspirerar elever, arbetar utvecklande med UF på skolan och samverkar med lokala näringslivet, säger Lars Hindrum från Ung företagsamhet Östergötland.

– Han är fantastiskt engagerad och har förmågan att se möjligheten att utveckla UF på alla program på skolan, säger Anna Wallin från Ung företagsamhet Östergötland.

Kvalitetssäkrad utbildning

Förra året vann kollegan Henrik Samuelsson på Platengymnasiet samma pris. Han blev sedan även Årets UF-lärare i Sverige.

– Jag är inte överraskad att Jimmy får priset. Han brinner för Ung företagsamhet och han har kvalitetssäkrat UF-arbetet på Carlsund, säger Henrik Samuelsson.

Peter Johansson, rektor på skolan, stämmer in i hyllningarna:

– Det är roligt att vi har två lärare som drar UF-arbetet och utvecklar det, säger Peter Johansson.

Stolt vinnare

Jimmy Andersson har varit UF-lärare i tre år på Carlsund. Han är stolt över att ha nått ett av sina mål, att bli Årets UF-lärare:

– Det finns många UF-lärare i länet, så när jag får priset betyder det att jag lyckats göra något betydelsefullt. Jag brinner för att utveckla eleverna så att de kan lyckas i sin framtida yrkesbana. I år har vi två UF-företag från Carlsund med i regionfinalen. Det är väl också ett bevis på att mitt arbete fungerar, säger Jimmy Andersson.

Motiveringen lyder:

”Under flera år har Jimmy arbetat aktivt med att utveckla UF-företagandet på Carlsund utbildningscentrum och därefter även i hela Motala kommun där han bland annat tagit IM-programmet under sina vingar och visat att ingenting är omöjligt. Jimmy är en stor inspirationskälla för alla de elever som han med ett brinnande engagemang leder genom UF-året och mot framtiden. Vi vill därmed utse Jimmy Andersson till Årets UF-lärare i Östergötland 2020”.


Texten Resultatmål 10: En skola att lita på, mot röd bakgrund, samt en ikon av en människa som läser en bok.
Nyheten är kopplad till resultatmål 10 – En skola att lita på. Varje barn ska uppleva att det ges utrymme att uppnå sin fulla potential. Psykiska eller fysiska svårigheter ska inte stå i vägen för utveckling. Elever och föräldrar ska informeras om det fria skolvalet.