Häng med på Pridefest!

Publicerad: 1 september, 2016 kl 14:52

Ordförandegrupp

På lördag skimrar Motala centrum i regnbågens alla färger. Det är dags för den andra upplagan av Motala Pride.
– Att gå med i Pridetåget för att visa mitt stöd för allas lika värde känns självklart, säger Camilla Egberth (S), kommunstyrelsens ordförande och en av de ledande Motalakändisar som kommer att finnas med i partyvimlet.

Det är andra året som Motala ikläder sig regnbågsskrud under ledning av Motala Prides initiativtagare Hannah Hallberg och Rebecka Johansson. Tillsammans med Motalas invånare ska de göra hela lördagen till en stor regnbågsfest.

Motalas kommunledning kommer att finnas med i det färgglada vimlet.

– Att kommunen visar sitt stöd för Motala Pride, och att jag själv att går med i paraden känns självklart, säger Camilla Egberth (S), kommunstyrelsens ordförande.

– I vår öppna, stolta och nyskapande sjöstad står vi upp för allas lika värde. Jag vill uppmana alla Motalabor att delta i regnbågsfirandet – för att visa att Motala är en modern kommun där man står upp för jämlikheten, men också för att det är fantastiskt roligt att vara med!

Lördagens Pridefest börjar klockan 13.30 med samling i Stadsparken. En halvtimme senare går startskottet för den färgglada paraden, som ska tåga genom centrum för att slutligen vända tillbaka till Stadsparken igen.

Där fortsätter festen med scenframträdanden under hela eftermiddagen och en bit in på kvällen. För den som vill partaja natten lång, kommer möjlighet till detta att finnas i Linköping, där det arrangeras efterfest på dansrestaurang.