Hälsocenter öppnar vid Samuelsberg i augusti

Publicerad: 7 maj, 2018 kl 12:49

äldre kvinna gympar

Motala kommun öppnar Hälsocenter i nya lokaler vid Samuelsbergs äldreboende på Lasarettsgatan 19. Inflyttning beräknas ske i augusti.
Välkommen.

Sedan tidigare har det beslutats att en del av Hälsocenters träningsverksamhet flyttar till nya lokaler i anslutning till Samuelsbergs äldreboende, Lasarettsgatan 19 i Motala.

Lokalerna är större och ljusare än de tidigare. I de nya lokalerna finns omklädningsrum samt duschmöjligheter. Det finns också egen ingång och tillgång till trädgård.

Hälsocenter Samuelsberg nås enkelt via kollektivtrafik då stadsbussarna stannar cirka 100 meter från ingången. Parkeringsmöjligheter finns, liksom cykelparkering.

Av bland annat byggnadstekniska skäl har flytten förskjutits. Planerad inflyttning i lokalerna är i augusti, vecka 33.

Hälsocenter har blivit en mycket populär verksamhet, vilket också visar på behovet av träningsmöjligheter för äldre personer. De nya lokalerna på Samuelsberg ska bidra till att verksamheten kan utvecklas för att möta det behov av anpassade träningsmöjligheter för äldre.

Verksamheten i lokalerna på Skolgatan 7 samt i bassängen på Solbacken kommer att fortsätta framöver. Likaså de mötesplatser som idag finns på olika ställen i kommunen.

För mer information kontakta verksamhetsansvarig Bo Lundén, 0141-22 59 32.