Grenverket tar över Fixartjänst i kommunen

Publicerad: 1 april, 2019 kl 15:17

män vid skylift

Från den 1 april 2019 ansvarar Grenverket för kommunens fixartjänst. Fotograf: Grenverket

Från den 1 april 2019 ansvarar Grenverket för Fixartjänst på Motala kommuns uppdrag. Fixartjänst är en gratis hushållsservice för alla som fyllt 70 år och bor i Motala kommun.

Fixartjänst inom Motala kommun har upphandlats på nytt. Det sociala kooperativet Grenverket vann upphandlingen och ansvarar för tjänsten från den 1 april 2019.

Grenverket har funnits sedan 2007. De är cirka tio personer på företaget och erbjuder en rad hushållsnära tjänster, varav Fixartjänst alltså är en.

Verksamheten är väl förtrogen med Fixartjänst. Mellan 2011 och 2014 hade Grenverket uppdraget från Motala kommun. Bland annat kan kunderna få hjälp med byte av glödlampor, sätta upp gardiner och plantera blomlådor. Arbetet är gratis, men kunden betalar materialet.

– Det är kommunen som bestämmer vad som ingår i Fixartjänst och vi utför uppdragen som kommer in, säger Anna Hallin, som tillsammans med Patrik Schölin är verksamhetsansvarig på Grenverket.

Fixartjänst är en uppskattad tjänst och nu är Grenverket redo att ta emot uppdrag.

– Det är jätteroligt att vi fått tillbaka uppdraget. Vi har kunder som också har uttryckt sin uppskattning att vi är tillbaka, säger Anna Hallin.

Här kan du få mer information om vad som ingår och hur du beställer Fixartjänst.

Här kan du läsa mer om Grenverket.