Grattis AB Motala Båtvarv till utmärkelsen Årets Motalaföretag!

Publicerad: 15 mars, 2019 kl 15:20

På Motala Expos första dag tilldelades  det prestigefyllda priset ”Årets Motalaföretag”.

Årets vinnare tog hem den hedersamma utmärkelsen med följande motivering;

AB Motala Båtvarv

1919 fick Ivar William sin första officiella order att bygga en båt och grundade samma år Motala Båtvarv som idag är en av Sveriges mest välkända aktörer i branschen.

Verksamheten har genom åren ständigt utvecklats och företaget har alltid varit i framkant i sin bransch. Bolaget har varit verksamt i hundra år och har under denna långa tid alltid anpassat och utvecklat sin produktflora framgångsrike, med allt ifrån egen tillverkning, service, stort utbud av både begagnade och nya båtar, alltid med kvaliteten som ledst järna.

En god miljöprofil och ett aktivt miljöarbete är en integrerad del i bolagets ständiga utvecklingsarbete. Miljön belyses vid varje tillfälle när en process, rutin eller arbetsstation förändras.

Företaget arbetar målmedvetet och långsiktigt genom att investera för framtiden vilket bidrar till Motalas framtida tillväxt.

Utöver det så har bolagsledningen ett stort och gediget engagemang i Motalas näringsliv för att främja hela kommunens utveckling.

Hundraåringen har genom långe och idoge arbete satt Motala, Östergötlands sjöstad, både på den svenska och internationella båtkartan.

Motala kommun gratulerar vinnarna och önskar dem lycka till i sin fortsatta verksamhet.


Fakta – Årets Motalaföretag

Utmärkelsen Årets Motalaföretag delas ut på Motala Expo i mars till det Motalaföretag som genom sina insatser bäst befrämjat sin egen såväl som andra företags utveckling – och därmed även varit en viktig del i kommunens utveckling. Det vinnande företaget förväntas ha utvecklat sin verksamhet påtagligt under det senaste året.

Instiftare till priset, och jury, är Motala kommun, Danske Bank, Swedbank samt Företagarna Motala & Vadstena.

Kriterier

  • Utvecklat verksamheten på ett påtagligt sätt.
  • Gett en idé eller verksamhetsförändring en framgångsrik lansering.
  • Uppfyller gällande krav och är i framkant vad gäller hållbarhets-, kvalitets- och jämställdhetstänkande.
  • På annat sätt främjat näringslivets utveckling i Motala kommun.