Gratis wifi på fler platser i Motala kommun

Publicerad: 21 juli, 2020 kl 09:29

kvinna sitter på parksoffa och surfar på telefonen

Nu utökas antalet platser där det finns gratis wifi i kommunen. Stora torget är en av platserna.

Under juli utökas antalet trådlösa nätverk för allmänheten i Motala. Då blir det möjligt att surfa fritt på fler platser i kommunen. Satsningen på fritt wifi är ett samarbete mellan Motala kommun, Tillväxt Motala och privata aktörer.

Sedan 2019 finns det gratis publikt wifi i Motala hamn och till den här sommaren utökas antalet platser. Det är Motala kommun i samarbete med Göta kanalbolag och fastighetsföretaget Point Properties som vill ge invånare och besökare en utökad service och bättre möjligheter att söka efter information. Satsningen har genomförts med hjälp av bidrag på 15 000 euro från EU genom initiativet WiFi4EU.

–Det är jättebra att kunna erbjuda invånare och besökare fritt wifi. Det gör också kommunen mer attraktiv, säger kommunstyrelsens ordförande Annelie Almérus (M).

– När Motala WiFi nu lanseras är det en självklarhet att vi vill vara med och bidra till ett mer digitalt centrum. Vi hoppas att det ökar stadskärnans attraktionskraft och samtidigt gör våra kunders besök lite enklare, säger centrumledare Jennie Fredriksson.

– Vi ser en allt tydligare efterfrågan på möjligheten att vara uppkopplad i våra gästhamnar. Vi är glada att kunna samverka med kommunen om att erbjuda bästa möjliga service för våra besökare, säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på Göta kanalbolag.

Nätet etableras och drivs av företaget The Cloud på uppdrag av Motala kommun med samarbetspartner.

Hur funkar det?

  • Aktivera wifi på din trådlösa dator, surfplatta eller smarta telefon.
  • Välj ”Motala WiFi” bland de tillgängliga nätverken.
  • Acceptera villkoren.
  • Du är nu ansluten och kan surfa gratis och obegränsat.

Tänk på att det är ett öppet nät. Det du skickar och tar emot över nätet kan vara synligt för andra och du bör därför ha en antivirusprogramvara och VPN-client installerad på din terminal. Motala kommun ansvarar inte för förlust eller stöld av information, utan du surfar på eget ansvar.

Var finns gratis wifi utomhus i kommunen?

  • Motala hamn
  • Stora torget
  • Borenshult
  • Resecentrum
  • Inom kort även Borensbergs hamn