Ge din synpunkt efter ditt toalettbesök

Publicerad: 31 oktober, 2019 kl 10:17

Nu kan du tycka till om renhållningen av kommunens offentliga toaletter, genom att nyttja qr-koden i denna hygiendisplay.

Kommunens 35 offentliga toaletter är nu utrustade med varsin hygiendisplay. Den visar när toaletten senast städades och tar även in toalettbesökarens synpunkter.

Ibland kan man i ett allmänt toalettutrymme se en skrivtavla där städaren noterar dag och tid för senaste städning. Det skrivtavlan saknar är möjligheten för toalettanvändaren att ge sin synpunkt. De digitala hygiendisplayer som Motala kommun har monterat i 35 offentliga toaletter tar via en qr-kod emot synpunkter från användaren. Synpunkterna går direkt in till kommunens synpunktshanteringssystem där de hanteras av kommunens tjänstemän.

– Vi använder nu ett enkelt och smidigt sätt för användaren att kunna framföra sina åsikter och synpunkter. Vi får även kännedom om städintervallet är tillräckligt. Det här ligger rätt i tiden, säger Gunnar Kraft, som arbetar under tekniska serviceförvaltningens kundservice.

Idén till införandet av hygiendisplayerna väcktes av flera kommentarer i de undersökningar som under året gjorts för att utreda skötseln av Varamoområdet. I två enkäter, före och efter sommarsäsongen, har kommuninvånare tyckt till om hur bra eller dåligt Motala kommun sköter renhållning av Varamoområdet.

– Vi såg i fritextkommentarerna att invånarna vill ha större möjlighet till påverkan. Våra kommuninvånare ser hela området som sitt andra vardagsrum, paradis och unika naturområde. De vill känna sig delaktiga att göra det bästa för de vackra omgivningarna. Nu har de en möjlighet att på ett enkelt sätt kunna kommunicera sina synpunkter med oss som ansvarar för renhållningen, säger Mikael Axelsson, verksamhetschef på Motala kommun.