Felparkerande bilister tar bort registreringsskylten

Publicerad: 1 augusti, 2019 kl 11:57

Alla metoder är bra utom de dåliga. Bilarna på den här bilden har parkerat enligt rådande skyltning.

En borttagen registreringsskylt räddar dig inte från betalningsanmärkning. Den läxan har bilburna, felparkerande Varamobesökare fått lära sig.

Motala kommun erbjuder drygt 800 parkeringsrutor i en 500 meters radie runt Varamobaden men parkeringskaoset kvarstår. Denna säsong har flera bilägare som felparkerat försökt komma undan en parkeringsanmärkning genom att skruva bort sin registreringsskylt. De tycks inte känna till att de med denna ansträngning går över ån efter vatten. Det hela kan sluta med en bortforsling av fordonet.

– Nyare bilar har i många fall registreringsnumret instansat på andra platser och parkeringsvakten kan därmed ändå utfärda en anmärkning på fordonet. Bilar som saknar denna information kommer att omedelbart förflyttas och ägaren står för bärgningskostnaden, säger Daniel Persson, trafikingenjör på Motala kommun.

En fordonsburen Varamobesökare gör alltså rätt i att parkera korrekt, enligt gällande parkeringsskyltar, så att framkomligheten vid eventuella räddningsinsatser är möjliggjord, och låta registreringsskylten sitta kvar på fordonet.