Fältarna på plats hela sommaren

Publicerad: 3 juli, 2020 kl 14:46

två kvinnor och en mannen skrattar

Kom fram och snacka med oss! Motala kommuns fältare Magdalena Druid Jessica Wärnelöv Wallstål och Johan Gottfridsson finns där ungdomarna är.

Motala kommun satsar på ungdomarna under sommaren och fältarna har förstärkt sin verksamhet.
Förutom fältarbete på kvällarna ordnar de utomhusaktiviteter under eftermiddagarna.

Motala kommuns fältare arbetar för att ge kommunens unga mellan 13 och 20 år en bra tonårstider. Särskilt under loven rör sig många ungdomar ute och kan behöva råd, stöd och någon vuxen att prata med. Därför har fältverksamheten förstärkts under hela sommaren. Det kommer att vara minst en fältare i tjänst och de samverkar även med andra kommunanställda.

– Vi får förstärkning med personal från andra verksamheter i kommunen, så det blir fältkvällar hela sommaren. Det är ovanligt för en fältverksamhet med en grundbemanning på två fältare, säger fältaren Magdalena Druid.

Dessutom har arbetspassen förskjutits så att de finns på plats bland ungdomarna även sena kvällar.

– Det har visat sig ge resultat eftersom vi träffat på en hel del ungdomar senare på kvällarna, säger fältaren Jessica Wärnelöv Wallstål.

Ta kontakt

Förutom fälttjänst under kvällarna kommer de även att ordna en del utomhusaktiviteter under eftermiddagar. Håll utkik på fältarnas Instagramkonto.

Det är alltid frivilligt att ta kontakt och du väljer vad du vill prata om. Fältaren Johan Gottfridsson kommer med en uppmaning till alla kommunens unga:

– Ser du oss när du är ute i sommar – kom fram och snacka!


Texten Resultatmål 14: Ett samhälle att lita på, mot orange bakgrund, samt en ikon med ett hjärta och en hand.
Nyheten är kopplad till resultatmål 14 – Ett samhälle att lita på. Ökad trygghet i Motala kommun skapar vi genom förebyggande arbete, trygghetsskapande åtgärder i stadsplanering och samverkan med polisen. Skolan ska vara en trygg plats för elever och personal.