Dubbelt handslag för företagsklimatet

Publicerad: 25 januari, 2019 kl 14:54

tre män står bredvid varandra

Arbetet med ett förbättrat företagsklimat i Motala fortsätter. Det har Kåre Friberg, Peter Ingesson, Magnus Lindberg och Gunilla Brynell (saknas på bilden) tagit i hand på.

Nu är det taget – ett dubbelt handslag för förbättrat företagsklimat. Under Sjöstadsmorgon i kommunhuset tog Motala kommun och Tillväxt Motala i hand på att arbetet med att underlätta för det lokala näringslivet går vidare.

I februari förra året tog Camilla Egberth, dåvarande ordförande i kommunstyrelsen, och Gunilla Brynell, ordförande i Tillväxt Motala, i hand. Syftet med handslaget var att manifestera vikten av att tillsammans verka för ett förbättrat företagsklimat i kommunen.

Under fredagen arrangerades Sjöstadsmorgon i kommunhuset. Omkring hundra företagare, politiker och tjänstepersoner fick ta del av det nya, dubbla handslaget. Kommunstyrelsens ordförande Kåre Friberg, kommundirektör Peter Ingesson, Tillväxt Motalas ordförande Gunilla Brynell och vd Magnus Lindberg tog i hand. Handslaget visar att arbetet för att skapa ett företagsklimat i toppklass rullar vidare.

– Vi vill verka för ett positivt klimat och ett fortsatt arbete. Motala kommuns ledord, öppen, stolt och nyskapande, är viktiga för oss, säger Kåre Friberg.

De betonar att arbetet med ett förbättrat företagsklimat ligger dem alla varmt om hjärtat.

– Vi ska se till att få det näringslivsklimat som den här kommunen förtjänar, säger Gunilla Brynell.

Magnus Lindberg fyller i:

– Det är viktigt att känna en stolthet för staden och viktigt att ha bra ambassadörer. Tillsammans skapar vi en positiv anda.

Nya möjligheter

Peter Ingesson menar att Motala som kommun står mitt i en brytningstid på flera olika plan och att det gemensamma arbetet ligger rätt i tiden.

– Vi är på en förändringsresa där vi vill se ett gott och utvecklat företagsklimat. Vi ser nya möjligheter och det här är ett avstamp.

Under Sjöstadsmorgon fick deltagarna även ta del av fina exempel där kommunala verksamheter förbättrat sina processer och kontakter med näringslivet. Representanter från kommunens fem förvaltningar fanns också på plats för att svara på frågor. Det fanns också möjlighet att få en guidad tur i Rådhuset med kommunfullmäktiges ordförande Nils-Ingvar Graan.

– Jag är mycket nöjd med Sjöstadsmorgon. Det var fullsatt och vi bjöd på en bra och informativ blandning, säger Motala kommuns utvecklingschef Jan Holmberg.

Läs mer om initiativet