Bibliotekarien Linda ger ut spökbok

Publicerad: 9 november, 2018 kl 12:48

kvinna håller upp bok

Linda Hjerth Axelsson, bibliotekarie i Motala, har gett ut en spökbok för unga. Fotograf: Sussie Slotter

På Motala bibliotek finns det kusligt bra kunskaper. Bibliotekarie Linda Hjerth Axelsson kan både tipsa om och skriva böcker. Hennes debutbok ”Spökkullen” har precis kommit ut.

Linda Hjerth Axelsson är till vardags bibliotekarie på bokbussen och har naturligtvis bra koll på böcker och annan media. Nu vet hon också hur det är att vara ”på andra sidan” – hennes första roman har publicerats.

Boken heter ”Spökkullen” och är, som namnet antyder, inom spökgenren. Genren är populär bland målgruppen, unga mellan nio och tolv år.

Idén till boken väcktes när hon flyttade till ny bostad utanför Borensberg. Där finns en kulle som kallas just spökkullen.

– När jag för tre år sedan började arbete i bokbussen upptäckte jag hyllan med spökböcker, blev inspirerad och satte igång att skriva, säger Linda Hjerth Axelssson och fortsätter:

– Linnea är bokens huvudperson. Hon och hennes mamma flyttar till ett hus och ganska snart märker Linnea att det är något som inte stämmer. Boken handlar om hur hon försöker lösa husets gåta.

I veckan firade Linda Hjerth Axelsson utgivningen med kollegorna på biblioteket. Förhoppningen är att den snart finns att låna på biblioteket och i bokbussen.

Boken är utgiven på Idus förlag.