Åsa Vilpi, stolt handledare inom Daglig verksamhet

Publicerad: 31 maj, 2017 kl 10:09

Mörkhårig kvinna i förgrunden och två personer som sågar i bakgrunden.

Åsa Vilpi, stolt handledare i Daglig verksamhet.

Hur skulle du beskriva ditt arbete?

– Jag jobbar som handledare inom Daglig Verksamhet på en gård som heter Högby lantgård och vi finns mellan Motala och Borensberg. Jag jobbar med sexton deltagare med olika funktionsnedsättningar både killar och tjejer. På sin sysselsättning sköter de om gårdens djur (hästar, getter, får, höns, hundarna Nelly & Otto och en stallkatt.) I vår trädgård har vi rabatter, fruktträd, buskar, odlingar och växthus som får vår omvårdnad såsom djuren. Vi tar tillvara på allt trädgården och skogen bredvid ger oss så vi saftar, syltar och lagar mat en gång i veckan. På vintern pysslar vi i vår snickerilokal med diverse hantverk av olika slag som ulltovning, granbockstillverkning, mindre trähantverk m.m.

Vad innebär ditt jobb?

– Att vara handledare är att finnas för deltagaren och handleda dem i sina arbetssysslor de ska känna sig behövda då det är riktiga arbetsuppgifter. Utveckla dem till självständighet ”JAG KAN” som leder till bättre självförtroende. Ta tillvara på deras förmågor och ge dem trygghet. Viktigt är att vara ett gott föredöme och visa respekt för varandra.

Beskriv ditt arbete?

– Det är verkligen jätteroligt att jobba med den här gruppen människor samtidigt som det är en utmaning. De deltagare vi har på gården har olika funktionsnedsättningar och förutsättningar, alla är här på olika beslut. Vi jobbar med människor som har kognitiva funktionsnedsättningar och/eller psykisk ohälsa. Utmaningen är att handleda deltagarna i gårdens arbetsuppgifter. De får exempelvis rykta en häst eller rensa ogräs. Vissa har svårt med inlärning. Då använder vi oss av bildstöd, tavlor med textinformation. Hos vissa räcker det med muntlig information och att man visar hur det går till. Man lär sig hur man ska lösa problem tillsammans. Vi jobbar ihop med deltagarna. Vi ser till att deltagarna ska känna delaktighet, vara trygga i sin miljö med sina arbetssysslor, arbetskamrater och oss handledare. Vi jobbar även med deras delaktighet/inflytande då vi har Högbymöten. I mötena diskuterar de sin arbetsmiljö såsom arbetsuppgifter, arbetskamrater, förbättringar, hälsa m.m. Vi hjälper till att alla ska känna att de får en meningsfull sysselsättning och en social gemenskap.

Hur är det att arbeta med ditt arbete?

– Omväxlande! Den ena dagen är inte den andra lik då vi har så mycket sysslor att göra här på gården. Det är lärorikt då jag möter så många olika människor och även hinder på vägen. Man får vara flexibel med många bollar i luften och öppen för nya idéer och lösningar.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Att få vara med och dela vardagen med dessa killar och tjejer och våra sysslor. Se dem växa och bli självständiga, utvecklas och gå vidare till andra sysslor och aktiviteter. Vi blir som en familj då vi jobbar sju timmar om dagen med varandra.

Vad är du mest stolt över?

– Att jag lärt dem ”våga”. Våga prova på nya saker, utsätta sig för nya otäcka saker. Våga ta emot studiebesök, media – Våga prata, våga testa en skruvdragare, våga köra häst och vagn. Listan kan göras lång. Det är verkligen stort för många att våga.

Beskriv ditt arbete med tre ord?

– Underbart, lärorikt och idérikt

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

– Vi handledare börjar halv åtta, sitter ner och dricker kaffe och diskuterar om det är något särskilt för dagen som är utöver våra sysslor. Vi pratar om händelser av vikt, om det är något särskilt som har hänt.  Vi har telefon och sms-kontakt med deltagarna och får ibland pusha iväg någon hemifrån. Deltagarna anländer strax efter åtta och de är med och planerar dagen och får veta vad de ska göra. Vi använder oss av en stor whiteboardtavla där vi strukturerar upp dagen och sysslorna. Vi handledare alternerar med att vara inne, i stallet eller utomhus. Är man inne handleder man i städ som förekommer i det dagliga hemmet, matlagning, bak, saft och syltning m.m. Oftast är det stående rutiner måndag till fredag. I stallet är det också stående rutiner med att rykta hästar, mocka, fodra och byta vatten hos alla djuren, fylla på hö, sopa golv m.m. Deltagarna har samtliga sysslor förklarade på en tavla. Utöver detta så kör vi även våra två Shetlandsponnyer Unni och Lewis och det är en av de populäraste sysslorna här. Vid behov har vi skötsel/underhåll på selar, ryktborstar, hästvagnar, stallrengöring, djurhagar… ja listan kan göras lång. Ute arbetar vi med skötsel av vår trädgård, diverse utomhusprojekt, växthus och grönsaksodlingar, gräsklippning och en massa andra saker som hör till en gård. Vi är mycket kreativa. Vi har även en vedklyv som är mycket populär.

Halv elva fikar vi och diskuterar hur vi ligger till och planerar. Klockan tolv är det lunch, vi handledare har måltidsuppehåll. Då har vi tid för andra uppdrag som dokumentation och olika administrativa arbetsuppgifter som ska hinnas med t.ex. beställning av busskort. Klockan ett går vi en promenad i skogen med hundarna, sedan avslutar vi de projekt vi har hållit igång med under dagen. Vi skriver också på vår blogg Hogbylantgard där man kan följa oss. Vi avrundar dagen med deltagarna och ser till att de åker hem nöjda när klockan är 15.20. Vi handledare summerar dagen och förhoppningsvis åker även vi hem nöjda 15.45.

Hur bör man vara för att ha ditt arbete?

– Lyhörd, tålmodig, flexibel, intresserad, engagerad och ha ett stort hjärta för människor

Vem skulle du rekommendera ditt jobb?

– Är du öppen, positiv, glad, kreativ och älskar att träffa människor och även utmaningar så är det verkligen rätt.

Vad tycker du om dina kollegor?

– Har verkligen turen att få umgås med dem åtta timmar per dag. Vi jobbar med samma strävan och mål och man delar både glädje och sorg med sina kollegor. De är underbara.

Hur ser du på jobbmöjligheterna efter avslutad utbildning?

– Tror att de är goda då man hör att det saknas personal och har du väl fått in en fot så blir du kvar.

Hur är det att jobba på Motala Kommun?

– I sociala resursverksamheten som jag tillhör finns det en bra ledning och chefer.

Vi får ofta inbjudningar till seminarier och chefen uppmanar oss titta/söka efter behov och se om det är något för oss då det är kompetenshöjande. Vi får bra information från vår chef vid våra. Jag känner mig trygg i min anställning.


Namn: Åsa Vilpi

Yrke: Handledare inom daglig verksamhet på Högby lantgård

Ålder: 46

Bor: Ask utanför Motala kommun

Intressen: Familj och hemmet och att laga mat, måla och pyssla om det finns tid.

Berätta något om dig som ingen annan vet: Har inga hemligheter men kan spela schack.

Utbildning: Tvåårig gymnasieutbildning (Hälso och sjukvård) då jag blev undersköterska med skötarkompetens

Arbetat här sen: Har haft en fast anställning i tretton år inom daglig verksamhet hos Motala Kommun.


Öppen, stolt och nyskapande

Motala kommuns kärnvärden är ju öppen, stolt och nyskapande. På vilket sätt är du öppen, stolt och nyskapande?

Öppen: Jag, mina kollegor och verksamheten är öppna med att bjuda in andra verksamheter till olika aktiviteter, vi tar emot studiebesök från andra enheter (demens och barnomsorg). Vi har haft besök från många kommuner runt om i Sverige och även från Japan som är intresserade av Grön omsorg och vårt koncept.

Stolt: Jag är stolt när våra deltagare stolta sträcker på sig och tar emot dessa studiebesök och visar runt gården. Jag är stolt över att vi är kreativa och visar våra alster på kärleksveckan i MCC och vi åker stolt till stora torget och säljer våra granbockar.

Nyskapande: I vår verksamhet är vi alltid nyskapande. Vi har startat en blogg där vi har många följare. Under hösten -16 och våren -17 har vi haft ett samarbete med Lärvux då de kommit till oss och haft kurser enligt önskemål, detta kan leda till intresse för ytterligare studier och gett kunskap. Vi tänker utveckling av både arbetssysslor, användning av ny teknik. Jätteroligt för alla!