Företagsklimat

Motala kommun genomför en rad åtgärder tillsammans med Tillväxt Motala för att skapa ett företagsklimat i toppklass. Kommunens resultat i olika mätningar har ökat, men vi vill bli ännu bättre.

Vårt arbete ger resultat

I februari 2018 gjordes ett handslag mellan Motala kommun och Tillväxt Motala för en gemensam satsning kring ett företagsklimat i toppklass. I kommunens lokala utvecklingsprogram för mandatperioden 2019-2022 är också ”en företagsmiljö i toppklass” ett av våra utpekade resultatmål.

Nöjd kund-index (NKI) för företag mäts i samband med kommunens myndighetsutövning vid till exempel ansökningar om bygglov och serveringstillstånd. Eftersom samma mätning görs i flera kommuner kan vi jämföra våra resultat med andra.

Den andra viktiga mätningen är Svenskt Näringslivs kommunranking av företagsklimat. En viktig del av mätningen är en attitydundersökning som görs i början av varje år med de lokala företagen.

Här kan du läsa om några aktiviteter som kommunen genomför för en företagsmiljö i toppklass. Flera
aktiviteter sker i samverkan med vårt näringslivsbolag Tillväxt Motala.

Tyck till!

Vi vill gärna veta vad vi kan förbättra för att öka servicen till dig som företagare. Skicka din synpunkt till motala.kommun@motala.se.

Kontakt

Servicecenter

Telefon: 0141-22 50 00
E-post: motala.kommun@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej