Torghandel på Stora torget i Motala

Fotograf: Motala kommun

Stora torget i Motala centrum samt Hökartorget i Bråstorp är upplåtna för torghandel. Torghandel skapar liv och rörelse och trivsel i stans centrum. Dessutom ges möjligheter till goda affärer. Ofta är varorna lokalt producerade.

Alla detaljer som styr torghandeln finns samlade i Lokala ordningsföreskrifter för torghandeln i Motala kommun (PDF, 295 kB). Torgvärden finns alltid på plats i god tid innan handeln börjar för att lämna råd och anvisningar. Torgvärden anvisar också platser för tillfällig handel och tar upp betalning för dessa.

Ni får komma till Stora torget någon av de dagar som det är torghandel och säga till torgvakten att ni vill ha en tillfällig saluplats. De tilldelas försäljare i den ordning som de kommer till försäljningsplatsen.

Normalt sett tillåts torghandel på Stora torget helgfria onsdagar, torsdagar, fredagar och lördagar. Under perioden 1 maj till 30 september är tillåtet med försäljning även helgfria tisdagar.

Läs mer om torghandel.

Fordon som behövs för själva försäljningen, till exempel en kylbil, får ställas inom den egna platsen. De får inte stå på de gångar som är avsedda för trafik mellan saluplatserna. Fordon som bara används för att transportera varorna till och från försäljningsplatsen får inte parkeras där.

Trafik och gator
gata@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej