På arbetsmarknaden är finns det konkurrens om jobben. Då kan praktik vara det första steget till ett arbete. Det kan också vara ett sätt att skaffa erfarenhet från arbetslivet och knyta viktiga kontakter. För arbetsgivare är praktik ett bra sätt att se hur en person fungerar och det kan också vara ett utmärkt sätt att rekrytera framtida personal.

Den praktik och arbetsträning som Motala kommuns arbetsmarknadscentrum VIA Ekenäs arbetar med kan du läsa om här. Om du vill praktisera på Motala kommun och göra praktik som inte har koppling till praktik och arbetsträning, kontakta den verksamhet du är intresserad av att praktisera inom.

Praktik i olika former

Det finns möjlighet att få praktikplats inom VIA Ekenäs i de olika arbetslagen. VIA Ekenäs anordnar praktik inom kommunens olika enheter.  All praktik i kommunen, förutom studiepraktik, ska godkännas av VIA Ekenäs. Hos VIA Ekenäs finns också möjlighet till arbetsträning och arbetsprövning. Det går också att göra språkpraktik där du kan utveckla dina språkkunskaper. Under praktiken lär du dig också mer om den svenska arbetsmarknaden.  

Motala kommuns arbetsmarknadshandläggare genomför täta uppföljningar av praktiken genom besök och telefonkontakt. Detta för att praktiken ska bli så bra som möjligt för dig som arbetsgivare och deltagare.

Kontakt

Enhetschef
Eva Axelsson
0141-22 54 49
eva.axelsson@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej